چطور میتوانم از قیمت زمین مطلع باشم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۲ #62038284

داور بدون توجه به جرح شهود با دلایل قوی (طرح شکایت از شهود به دلیل دریافت مازاد کمیسیون املاک و تاییدیه وزارت صنعت و معدن و ارسال به تغزیرات، ارائه پرینت پیامکهای شهود مبنی بر دروغ گفتن در وصف زمین (داخل بافت بودن زمین)، با شهادت کذب شهود اقدام به صدور رای در نپذیرفتن فسخ به دلیل غبن افحش کرده و در رای خود اعلام نموده غبن افحش اتفاق افتاده ولی خواهان خودش از داخل بافت نبودن زمین اطلاع پیدا کرده و با اگاهی اقدام به خرید نموده است و حتی بنده مدارکی دارم که فروشنده جای دقیق زمین را بمن تحویل نداده است پس چطور میتوانم از قیمت زمین مطلع باشم. بر فرض محال که بنده از داخل بافت نبودن اطلاع پیدا کردم اما از قیمت زمین اگاهی نداشتم و قیمت ۳ برابر ارزش واقعی زمین بود که بعد از ارجاع به کارشناسی بعد معامله متوجه اختلاف ۳ برابری قیمت زمین شدم متاسفانه داور بر اساس داخل بافت بودن یا نبودن زمین و اگاهی بنده به این موضوع رای را صادر کرده نه بر اساس اگاهی بنده از قیمت زمین، برای ابطال رای داور چه کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. در صورتی که شما ادعای فسخ به علت وجود خیار غبن داشته اید ، بررسی اطلاع یا عدم اطلاع از داخل بافت یا بیرون آن موثر نیست و باید قیمت واقعی زمین با قیمت قراردادی مورد بررسی و این پرسش قرار گیرد که آیا اختلاف فاحشی وجود دارد یا خیر. علی الظاهر قرارداد شما دارای شرط داوری بوده که موضوع در داوری تحت رسیدگی بوده. برای ابطال رای داور میبایست شرایط شکلی رسیدگی و صدور رای داور مورد ایراد و خدشته باشد و دادگاه در چنین مواردی در ماهیت ورود نمیکند.
اما از جایی که داور به درخواست شما توجه ننموده و موضوعی به غیر خواسته شما را بررسی نموده میتوانید تقاضای ابطال رای داوری بدین مضمون ارایه نمایید که داور خارج از خواسته شما و به موضوع دیگری رسیدگی نموده است . در صورت کشف این امر توسط دادگاه ، حکم بر ابطال رای داور صادر میگردد