ضرب و جرح عمدی با چاقو جرمی ندارد؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۴۵۷ #61944766

سلام. مجرم به محل کسب من آمده و صورت وگردن را با چاقو پاره کرده و بینیم رو شکسته. اگر من در حالت دفاع از خود ناخواسته بینی مجرم رو شکسته باشم. قانون من رو مجازات میکنه.‌و کسی که جسم منو با چاقو نابود کرده رها میکنه؟ کجا باید به حقم برسم. اونوقت میگن انتقام شخصی نگیرید. قانون هست.‌به والله اگر اون یه زره دفاع رو نمیکردم کلا با چاقو سرم رو بریده بود.‌

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما شکایت خود را مطرح نمایید
اگر ایشان شکایتی طرح کردند در خصوص دفاع مشروع می بایست دفاع نمایید.

بادرودوسلام تشخیص دفاع مشروع ازطریق مرجع قضایی می باشد.

با سلام و احترام
برای اینکه عمل شما در این حادثه دفاع مشروع محسوب شود وجود شرایط زیر در زمان وقوع الزامی است :
۱- حمله اولیه از سوی طرف مقابل باشد و شما در پاسخ به تجاوز ایشان اقدام به دفاع نموده باشید .
۲- امکان دریافت کمک از مراجع انتظامی برای شما بدلیل نبود فرصت و وقت میسر نبوده باشد.
۳- در صورتی که مدتی پس از حمله فرد متجاوز بگونه ای که دیگر تهدیدی متوجه شما نباشد اقدام به ضرب و جرح ایشان نمائید عمل شما مشمول دفاع مشروع نخواهد بود . در واقع ضرب و جرح با انگیزه و قصد انتقام دفاع مشروع محسوب نمیشود.
نتیجه : در صورتی که محرز گردد عمل شما دفاع مشروع بوده شما از پرداخت دیه و تحمل مجازات تعزیری معاف خواهید بود. در صورت تمایل میتوانید مواد ۱۵۶-۱۵۷ و ۱۵۸ قانون مجازات اسلامی را مورد مطالعه قرار دهید.
نکته : جهت دریافت راهنمایی دقیق پرونده شما نیازمند مطالعه و بررسی بیشتر است.

"با سلام"
تشخیص دفاع مشروع بر عهده دادگاه است

با درود..
در اینخصوص اولا بار اثبات ادعایتان مبنی بر دفاع متناسب با اقدام متجاوز و اثبات مراتب دفاع مشروع بر عهـده شماست و تشخیص آن بر عهده قاضی دادگاه بوده، مضاف بر اینـکه با طرح شکایت از جانب شما بر علیـه مرتکب به اتهام ضرب و جرح عمدی با چاقو موضوع مورد رسـیدگی و تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت..

سلام و درود
اگر اول طرف مقابل حمله کرده باشد و دفاعی که شما انجام دادید متناسب با حمله مقابل باشد تغییر و دیه ندارد که باید در دادگاه بررسی شود و می توانید شکایت کنید.

درود
اگر بتوانید دفاع مشروع در دادگاه ثابت کنید اتهامی متوجه شما نخواهد بود .