اگر بنده خونه رو با مجهز کنم میتونم ایندفعه بنا به شرطی که خودش گذاشته همسرم رو مجبور به تمکین کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۲ #61935841

سلام و وقت بخیر
همسر بنده بعد از جلسات در مورد تمکین محکوم به الزام به تمکین شد. در همین حین ایشون درخواست استرداد جهیزیه رو کرد و جهازش رو از خونه برد. الان برای الزام به تمکین اعتراض زده که چون خونه ی من جهیزیه نداره و امکانات زندگی من تمکین نمیکنم.
آیا اگه بنده خونه رو با مجهز کنم میتونم ایندفعه بنا به شرطی که خودش گذاشته همسرم رو مجبور به تمکین کنم؟
یا بازم اگه بعد مجهز کردن کامل خونه همسرم تمکین نکنه من کار خاصی نمیتونم بکنم برای تمکین؟
میدونم که در صورت عدم تمکین فقط نفقه رو نباید پرداخت کنم و ازدواج مجدد.
سوال بنده شرطی هست که ایشون مطرح کرده.
آیا میشه با همین شرط مجبورش کنم به تمکین؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که شما شرایط را مهیا نمایید و ایشان حاضر به تمکین نشوند،جز ۲ موردی که خودتان مطرح نمودید ،همچنین ایشان قادر به دریافت اجرت المثل و نحله ی ایام زوجیت نیز نخواهند بود
جز این موارد اثر دیگری بر حکم الزام به تمکین مترتب نمیباشد زیرا اجرای این حکم به قهر و غلبه مخالف با مقام زن میباشد.

سلام. میتونید الزام به تمکینش کنید با این شرطی گذاشته. ولی اگر بازهم نیومد تنها ضمانت اجرا همون عدم پرداخت نفقه میباشد و جز اون کاری از دست قانونگذار ساخته نیست

تهیه اثاث البیت ضروری از وظایف زوج است. نفقه شامل مسکن ،خورد و خوراک ،لباس دارو و ... می شود لذا منزل بدون اثاث اولیه زندگی ،شرایط تمکین را برای زوجه فراهم نمی نماید. لازم به ذکر است اگر شرایط اولیه را فراهم نکنید زوجه حق درخواست نفقه از شما رادارد و در صورتی که توانایی این کار راداشته باشید و عامدانه فراهم ننمایید می تواند از جنبه کیفری نیز موضوع را پیگیری کند
ولی در صورتی که شرایط اولیه زندگی را فراهم نمایید ملزم به تمکین می باشد.