با توجه به داشتن عذر موجه و گم کردن پرونده؛ میتوانیم تحت عنوان افترا از شاکیان پرونده شکایت کنیم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۲ #61763759

با عرض سلام و ادب
مدتی قبل عده ای به ما افترا و تهمت مستقیم زدند و علنا اعلام میکردند که این جرم توسط این فرد انجام شده.خلاصه آنقدر فتنه انگیزی کردند تا بازپرس پرونده برای ما قرار سنگین صادر کرد و بدلیل نداشتن قرار حدود ۶ ماه را در زندان بودیم.
و بعد با سپردن وثیقه آزاد و در نهایت در دادگاه تجدید نظر بدلیل واهی بودن دلایل آن ها حکم به برائت ما صادر کرد.
از این رو ما اولا در کمیسیون استانی بابت گرفتن خسارت ایام بازداشتی شکایت کردیم.
بعد زمانی که میخواستیم تحت عنوان افترا از آن شاکیان که مستقیم تهمت زده بودند شکایت کنیم متوجه شدیم که پرونده ما را که اواسط برج ۱۰ پارسال رای آن بر برائت ما صادر شده بود را شعبه مربوطه و بایگانی راکد گم کرده. شکایت ما در کمیسیون هم که بخاطر خسارت انجام داده بودیم،،،بدلیل نبودن پرونده هر ماه عقب می افتد.
به همین خاطر علاوه این موارد نه تنها وسایل خودمان که زمان تشکیل پرونده نگرفتیم ،،،سند ما نیز همچنان در توقیف هست.
حال میخواستم سوال کنم
با توجه به داشتن عذر موجه گم کردن پرونده ما و همچنین بیمار و بستری بودن ما) با اینکه یکسال از صدور رای برائت گذشته ما میتوانیم تحت عنوان افترا از شاکیان پرونده شکایت کنیم؟
۲)در نهایت اگر وسایل ما که ضابطین زمان تشکیل پرونده برده بودند و صورتجلسه آن را در پرونده قرار داده بودند پیدا نشود آیا قوه قضائیه که کارکنان خودش این اشتباه فاحش را کرده و پرونده ما را گم کردند آیا موظف به پرداخت خسارت ما میباشند و یا ما میتوانیم برای گرفتن وسایلمان شکایت کنیم؟

مشاوره حقوقی افترا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در خصوص افترا اگر بیش از یکسال از قضیه گذشته باشد با توجه به قابل گذشت بودن جرم دیگر قابل شکایت نیست اما در خصوص پرونده و وسایل شما شخصی که ان را گم یا مفقود کرده از لحاظ قانونی مرتکب جرم و تخلف شده و باید پاسخگو باشد و خسارات شما را جبران نماید در مورد سند هم با استناد به رای برائت دادگاه تجدیدنظر می توانید به شعبه بازپرسی مراجعه و تقاضای رفع بازداشت از سند بنمایید