با این تفاسیر ایا با اختلاف قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی میتوان تقاضای فسخ غبن فاحش را داد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۹۳ #61711605

سلام. من ملکی را به یک خریدار خانه که از طرف بنگاه امده بود به محض ورود در خانه و دیدن اولین اتاق خانه را پسندید و از من خواست که به اتفاق برای بستن مبایعه نامه به بنگاه بریم. و از آنجایی که قیمت گذاشته شده برای حدود ۳ ماه قبل بود و من هم اطلاعی از قیمت جدید ملک نداشتم. قیمت را به خود بنگاه واگذار کردم . که بنگاهی هم همان قیمت ۳ ماه قبل من را تایید کرد لذا من هم رو حساب حرف بنگاه که امین است اطمینان کرده و از جای دیگر استعلام نگرفته و خانه را به قیمت ۲۵۰میلیون تومان در مبایعه نامه نوشتیم. ولی بقیه بندهای مبایعه نامه و جاهای خالی وسط برگه و جای تاریخ به نام زدن سند و تحویل ملک رو به دلیل اینکه هنوز سند از بنیاد مسکن به طور قطعی به نام من نشده بود و درگیر اوراق انحصار وراثت برای اینکه سند تک برگی به نام من بیاد یک ماه نیم طول کشید و چون من به طور قانونی اجازه فروش مال غیر را نداشتم تا زمانی که سند به نام خودم در خونه بیاد . اون موقع برای به نام زدن سند و کامل کردن متن مبایعه نامه که تاریخ تحویل و قیمت ثمن معامله و بسیاری دیگر از بندها خالی گذاشته بودم. خریدار که پیش خود فکر میکرد که سند برای من صادر شده ولی من نمیخام خونه رو به بهشون تحویل بدم به اتفاق بنگاهی در مبایعه نامه کلماتی را در جاهای خالی اضافه کردن حتی. تاریخ تحویل ملک را یک ماه قبل از اینکه ملک به نام خود من بشه زدند. و روزی ۲۰۰ هزار تومان هم به عنوان خسارت دیرکرد در تحویل ملک نوشته، و مبلغ ثمن معامله را ۵۰ میلیون تومان در صورت فسخ بیع فروشنده به خریدار باید بپردازد. و جمله کلیه خیارات از فروشنده اسقاط گردیده و هزینه تمامی نقل و انتقال و زدن سند به نام خریدار بر عهده فروشنده میباشد . این در صورتی نوشته شده چون من یکبار تمام هزینه های نقل و انتقال از بنیاد مسکن به نام من بشه رو چون بنیاد هزینه انتقال سند را قبول نکرد به ناچار خودم تمامی هزینه ها استعلامات از ثبت اسناد شهداری پایان کار اوقاف و،... را خودم دادم با خریدار قبل از معامله به تفاهم رسیدیم که برای انتقال سند به نام خریدار کلیه هزینه ها هم به عهده خریدار باشد . ولی چون سند هنوز به نام من صادر نشده بود و مبایعه نامه هنوز کامل نشده بود به اتفاق شاهد من و خریدار پای مبایعه نامه را امضا زدیم و گفتیم هر وقت سند تک برگی برام اومد میایم مبایعه نامه رو تکمیل میکنیم و بعد از آمدن سند به بنگاهی که کمیسیونش را هم از روی پولی که خریدار به من داده بود ولی به صورت امانت دست بنگاه بود برداشت میکنه و منم دیدم حالا که پولشو گرفته تقاضای کامل شدت متن مبایعه نامه رو کردم که گفت اول برین دفتر خونه سند رو به نامش بزن بعد بیا مبایع نامه رو کامل میکنیم منم که میدونستم بعد از انتقال سند در دفتر خانه دیگر مبایعه نامه از درجه اعتبار ساقط میشود مصمم شدم که مبایع نامه رو هر چه زودتر میخام مشاهده کنم که بعد از چند روز بهانه اوردن که یکبار کلید گاو صندوق دست داداشم هست اونم رفته مسافرت خلاصه بعد از چهار روز دیدم که چندین خط به مبایعه نامه بدون حظور من در بنگاه نوشته شده و همین طور تمام جاهای خالی و جمله های نوشته شده به نفع خریدار و به ضرر فروشنده، نوشته ها، الحاق شده است. و تازگی درخواست کارشناس برای به دست آوردن قیمت ملک در تاریخ معامله را دادم که نظر کارشناس با اختلاف قیمت ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر از قیمتی که بنگاهی در تیر ماه داده بود هست یعنی قیمت داده شده از طرف بنگاه مبلغ ۲۵۰میلیون تومان در تیر ۹۹ داد و نظر کارشناس در همان تاریخ تیر ۹۹ حداقل مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان هست . با این تفاسیر ایا با اختلاف قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی میتوان تقاضای فسخ غبن فاحش را داد و به خاطر جرم جعل و تزویر و الحاقی که صورت گرفته و ارائه مدارک جعلی به دادگاه از کدام روش اقدام کنم و ضرری را که به من متحمل شده از این جعل و غبن که صورت گرفته و ارائه مدارک جعلی به دادگاه میتوانم درخواست خسارت کرده و مبایعه نامه را با توجه به غبن فاحش میتوان فسخ کرد و استرداد خسارت از خریدار کرد.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با اسقاط کافه خیارات از جمله غبن حق فسخ ساقط است

چنانچه در بیع نامه اسقاط خیارات به عمل آمده باشد امکان فسخ معامله به دلیل غبن وجود نخواهد داشت . در مورد غبن فاحش و افحش نیز قضات علی الخصوص قضات تجدیدنظر متاسفانه علیرغم نظر و فتوای فقها و مراجع عظام قائل به تسری اسقاط خیار غبن به تمام سطوح بوده و بعید است که فسخ را با استناد به غبن فاحش بپذیرند .
توصیه میشود ابتدا در خصوص تقدم و تاخر مندرجات بیع نامه شکایت جعل و الحاق و استفاده از سند مجعول را مطرح کنید تا از این طریق امکان اعمال فشار بر خریدار و بنگاهی را داشته باشید .

سلام معامله شما با آگاهی و شعور که اهلیت شما را می رسونه با رضایت خودتان انجام یافتید امکان فسخ میسور نیست