آیا زن با توجه به اینکه مهریه را اعسار نموده ام می‌تواند تمکین نکند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۶۱ #61684003

با سلام.
همسر من ۳ سال است جدای از من زندگی می‌کند. و مهریه هم سه سال است من اعسار کرده‌ام و قسطی شده است و دارم میدم. و نفقه هم تاکنون گرفته است. من اکنون بابت اینکه عدم تمکین بزنم آیا میتونم یک اتاق بگیرم. و خانه کامل نگیرم. چون خیانت کرده و چند نفر سواستفاده کرده اند ازش. من گسور ایستاگرام همسرم رو داشتم و تو دایرکت فهمیدم با توجه به نوشته های ایشان. و اصلا هم راضی نیستم با همچین کسی زندگی کنم. من شکایت نکردم چون وارد شدن به اینیستا دیگران خودش جرم است. ولی میخوام نفقه شو قطع کنم. خودش هم نمیخواد زندگی کنه با من. چون من بهش گفتم همچیز رو میدونم. و مدرک دارم ازش ولی چون جرم کردم از نظر قانون نمیتونم شکایت بکنم. میخوام یک اتاق کوچیک بگیرم و میدونم تو اتاق نمیاد زندگی کنه. نفقه قطع بشه. چون با وجود سکه سنگین و نفقه و اجرت المثل و اقساط اصلا نمیتونم همه اینارو پرداخت کنم. حالا سوالم اینه تو اینترنت خوندم زن اگر همه مهریه رو کامل نگیری میتونه تمکین نکنه. آیا واقعیت دارد. یا خیر. پس بقیه چه جوری نفقه رو قطع می‌کنند. منو راهنمایی کنید چیکار کنم نفقه سو قطع کنم ممنون

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مهریه با نفقه دو موضوع جدای از هم خواهد بود در صورت عدم تمکین خانم به ایشان نفقه تعلق نخواهد گرفت و خانم در هر زمان مهریه را می تواند مطالبه کند

با سلام.اگر زوجه ترک منزل نموده اند شما با دادن داخواست الزام به تمکین و گرفتن حکم عدم تمکین ایشان،عدم‌پرداخت نفقه توسط شما موجب قانونی دارد و میتوانید نفقه را پرداخت نکنید.
همچنین ترک منزل توسط ایشان و حتی اگر دعوای شما منجر به طلاق شود ارتباطی به پرداخت مهریه ندارد و در هرصوزت حتی اثبات خیانت توسط ایشان اقساط مهریه باید پرداخت گردد.
و اما اگر استطاعت مالی ندارید،دادخواست تعدیل اقساط مهریه بدهید که در صورت اثبات،مبلغ اقساط کمتر‌میشود.

با سلام
درصورت عدم تمکین زوجه شما می توانید نفقه ندهید.

با درود
مهریه و نفقه دو موضوع مجزاست و اگر تمکین نکند، نفقه ای نخواهد داشت.
مهریه در هر روی بر عهده زوج است.

باسلام
اولا که مهریه باید پرداخت شود و ربطی به تمکین ندارد
درصورت عدم تمکین شما میتوانید فقط نفقه ندهید ولی درصورتی که تمکین کند ونفقه ندهید به جرم ترک انفاق میتواند شکایت کند