آرای قطعی از شعب دیوان عدالت اداری قابلیت فرجام خواهی هستند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۵ #61603753

آرا قطعی صادرشده از شعب دیوان عدالت اداری قابلیت فرجام خواهی را دارند؟ باسپاس

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
می توانین از طریق درخواست اعمال ماده ۷۹ یا اعاده دادرسی پیگیر نقض ان باشید.

با سلام
قانون جدید دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ احتمالا به خاطر تاسیس سیستم تعدد قاضی و امکان کمتر وقوع اشتباه در آراء ،تجدیدنظرخواهی از شعب دیوان محدود شده و لذا براساس ماده ۷ قانون اخیرالذکر آراء صادره توسط شعب دیوان قطعی است. (۴)
ولکن براساس مواد ۱۶، ۱۸، ۳۷ و ۴۳ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ در موارد زیر آراء دیوان عدالت اداری قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تشخیص دیوان و آن مرجع تجدیدنظر است:

الف) آرایی که از شعب بدوی دیوان در قالب قرار صادر می شود و به شرح زیر می باشد:
۱- قرار امتناع از رسیدگی
۲- قرار عدم صلاحیت
۳- قرار رد دادخواست
۵- قرارداد ابطال دادخواست
۵- قرار رد شکایت
۶- قرار اسقاط شکایت
۷- صدور دستور موقت
ب) آرائی که توسط شعب بدوی در قالب حکم صادر می شود توضیح اینکه شعب دیوان پس از انجام رسیدگی و تکمیل تحقیقات ،اقدام به صدور حکم می نماید.
تنها در چهار مورد است که امکان تجدیدنظر نسبت به آراء شعب بدوی اعم از حکم یا قرار پیش بینی شده است که عبارتند از:
۱- اشتباه قاضی
۲- در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان، آراء ، دیوان را واجد اشتباه بین شرعی و قانونی تشخیص دهد
۳-درصورتی که محکوم علیه از اجرای رای استکاف نماید
۴-پس از صدور رائ ...

سلام وقت بخیر
بله قابل فرجام خواهی هستند