به میزان نصف ثمنیه از کل اموال مرد حساب میشود یا کل ثمنیه از کل اموال متوفی محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۴ #61430037

مردی که فوت شده دو همسر دارد که یکی از آنها قبل از مرد فوت شده است و یکی در قید حیات است میزان ثمنیه برای همسری که در قید حیات هست به میزان نصف ثمنیه از کل اموال مرد حساب میشود یا کل ثمنیه از کل اموال متوفی محاسبه میشود؟ در ضمن هر دو همسر دارای فرزند دختر و پسر میباشند ( در قانون آمده میزان ثمنیه در بین زوجات تقسیم میشود میخام بدونم زنی که قبل از مرد فوت شده در میزان حق ثمنیه برای زنی که در قید حیات است تاثیری دارد یا نه؟ یعنی زنی که در قید حیات است نصف ثمنیه را به ارث میبرد یا تمام آنرا)

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود زنده از مرده ارث می برد. بنابراین همسری که فوت کرده،‌ارثی تعلق نمی گیرد.

با سلام.
همسری که قبل از شوهر فوت کرده ارثی نمی‌برد.
همسری که در قید حیات می باشد، ۱/۸از کلیه اموال منقول و قیمت اموال غیرمنقول ارث می‌برد.

سلام. قاعده این هست که زنده از مرده ارث می برد. بنابراین همسری که فوت کرده،‌ارثی تعلق نمی گیرد و فرزندان همسران مرد، از باب اینکه در طبقه اول وراث هستند، ارث میبرند به نسبت پسر دو برابر دختر. همسر زنده یک هشتم از کلیه اموال منقول و قیمت اموال غیرمنقول ارث می برد.