با توجه به تعهدنامه خسارت تاخیر تادیه باید پرداخت شود یا خیر؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۴۳ #61363933

باسلام و احترام
بنده در سال ۹۴مبلغ ۵۰ میلیون به شخصی قرض دادم و طی یک سند عادی متعهد شد که تا ۳۰/ آذرماه /۹۴ مبلغ را بدون عذر و بهانه ای پرداخت کند.
پس از حلول موعد بدلیل عدم تمکن, ظهر همان تعهدنامه عادی نوشتیم که طبق توافق مقرر گردید:
از زمان سررسید یکسال دیگر به فلانی مهلت داده شود و طی این یکسال خسارت تاخیر تادیه.(تا ۳۰/آذرماه/۹۵ تعلق نمیگیرد).
چندسال گذشت تا اینکه بنده مجبور شدم سال ۹۸ و ۹۹ اظهارنامه فرستادم ۳ مرتبه به فاصله چندماه از هم..و قیدکردم که طبق توافق ظهر سند و اینکه چندسال سپری شده در حالیکه طبق توافق تا یکسال تاخیرتادیه وجود نداشت..
لذا اصل بدهی و خسارت تاخیر تادیه را بپردازید..تا اینکه ماه قبل مغازه اش را فروخت و خریدار نصف مبلغ را چک داد برای ۴ماه بعد و بمن گفت که ۴ ماه بعد پولت رو میدم.و تعهدنامه دیگری نوشتیم و اینگونه قیدکردیم..
درخصوص تعهدنامه مورخ۹۴/۹/۳۰ موضوع مبلغ ۵۰میلیون تومان بدهی آقای الف به آقای ج که تا ۹۹/۱۱/۲۰ ریالی پرداخت نشده است. و تعهدات قیدشده در ظهر آن ..طبق توافق مقرره (ظهر سند) آقای الف متعهد میگردد تا مورخ۱/مرداد/۱۴۰۰ به همه تعهدات خود عمل کند و مبلغ بدهی خود را به آقای ج پرداخت کند و در این مدت ۵ ماهه تاخیر تادیه ای دیگر وجود ندارد ولی در صورت عدم پرداخت روزانه ۷۰۰ هزار ریال به انضمام خسارت تاخیر تادیه باید پرداخت کند..
در واقع خسارت تاخیر تادیه تا ۹۹/۱۱/۲۰ محاسبه شده و مدت ۵ ماه بدون تاخیر تادیه فرصت داده میشه که همه راپرداخت کند. و الا هم خسارت تاخیر تادیه و هم روزانه ۷۰ هزار تومان پرداخت کند..
اکنون بعد از ۱ ماه طرف مقابل ادعا کرده که قرار بود فقط ۵۰ میلیون خودش رو ۵ ماهه دیگه بدم..(خیلی دیگه رو داره ). یعنی ۵ سال پولم رو نگه داشته ۳ بار هم اظهارنامه دادم حالا بیاد چند ماهه دیگه همون پول ۵ سال قبل رو بده که باهاش موتور هم نمیشه خرید..
لطفا بفرمایید که طبق متن تعهدنامه های اول و دوم آیا باید خسارت تاخیر تادیه تا روز تنظیم تعهدنامه دوم (۹۹/۱۱/۲۰)پرداخت بشه یا نه؟
در ضمن اصل هر دو تعهدنامه (اولی و دومی) در دست بنده میباشد..

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اعتبار توافق نامه دوم دارد

بادرودوسلام آخرین توافق نامه اعتبارو استناد دارد.

با احترام وقتی قرارداد دومی نوشته می شود خود به خود قرار دادم و اقاله خواهد شد

با درود آنچه توافق شده است قابل ترتیب اثر است.

با سلام باید طبق قرارداد بینتان عمل شود و دادخواست مطالبه طلب و الزام به انجام تعهدات مابین قرارداد داده شود موفق باشید

با سلام
آخرین توافقنامه معتبر است .

سلام، با توجه به تصریح در توافق اخیر شما مبنی بر عدم وجود خسارت تاخیر تادیه مطابق با ان عمل خواهد شد