فسخ مبایعه نامه آپارتمان در صورتیکه فروشنده پارکینگ را تحویل ندهد چگونه است؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲,۸۲۳ #61064

باسلام. اینجانب آپارتمانی فروخته ام. موقع عقدمبایعه نامه ،سند به دست ما هنوز نرسیده بود.در مبایعه نامه قرارشد خریدار مبلغی رو واریز کند تا همزمان کلید رو به ایشون بدیم. اما ایشون قدری از مبلغ مورد توافق رو پرداخت کردن و گفتن فعلا ندارن و بعد میدن. ما نیز قبول کردیم و گفتیم هر موقع پول آماده شد واریز کنید تا کلید رو تحویل بدیم.. با گذشت حدود ۱ ماه این مبلغ واریز نشده و ایشون میگن من این پارکینگ رو نمی خوام. مدارک دارایی و شهرداری رو آماده کردم و برای انتقال سند آماده ام. اما ایشون نمیاد و پول هم نمیده و بهونش پارکینگه. ما موقع عقد مبایعه نامه بهش گفتیم یه پارکینگ خوب بهت میدیم. الان نیز پارکینگ ایشون خوب هست.( مسقف) و ایشون میگه نه من اینو نمی خوام فلانی رو می خوام. درصورتیکه ما پارکینگ غیر مسقف هم داریم. اما پاشو تو یه کفش کرده که نمی خوام. از طرفی با مشاور املاک هم زد و بند کرده که بیا دادگاه شهادت بده که ما گفتیم بهترین پارکینگ رو بهش میدیم. در صورتیکه اصلا بهترین پارکینگ معنا نداره .پارکینگ یا مسقفه یا غیر مسقف و به ایشون مسقف داده شده. اما میگم بهونش اینه و با مشاور املاک زد و بند کرده. حالا من می خوام اظهار نامه بدم و بگم چون به تعهداتش عمل نکرده و پول منو نداده من می خوام مبایعه نامه رو فسخ کنم و خسارتم رو بگیرم. این حق برای من در مبایعه نامه قید شده. حالا از این مطلب میترسم که مشاور املاکی با شهادت دادنش رای رو عوض کنه. آیا واقعا با شهادت اون که بله ما گفتیم بهترین پارکینگ رو می دیم و اینا ندادن قاضی رای رو به خریدار میده؟!!! ما تو مبایعه نامه نوشتیم پارکینگ مسقف و به تعهدمون هم عمل کردیم. مشاور املاک با زد و بندی که با خریدار داره می خوادشهادت بده و بگه بله فروشنده شفاهی این حرف رو زده. می خوام بدونم رای دادگاه چیه؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ابتدا باید از متن مبایعه نامه تنظیمی مطلع شویم ولی در کلیت اگر مشخصات پارکینگ تصریح نشده باشد و یا پارکینگ مشاعی ذکر شده باشد شما می توانید از طریق تنظیم دادخواست بدوا مطالبه وجه قرار داد از دادگاه بخواهید و در فرض عدم پرداخت خریدار نهایتا خیار فسخ برای شما محقق می گردد

با سلام
نه نمیتونن بر خلاف اظهارات مطروحه در سوال رو ثابت کنند شما میتونید با رسال اظهارنامه مبنی بر دعوت وی پس از تسویبه دفترخانه اسناد محل اقامت خود از امادگی خود بابت انتقال سند بگین و سپس بطرفیت او دادخواست مطالبه ثمن معامله رو مطرح کنید

چنانچه در بیعنامه درج گردیده میتوانید الزام فروشنده را از محکمه مطالبه نمایید و اگر الزام ممکن نباشد به استناد تخلف از شروط مندرج در قرارداد امکان فسخ برایتان میسر است

اگر در قرارداد درج نگردیده باید بر اساس ادله های اثبات دعوی به طرقی ادعای خود را به اثبات برسانید

ملاک ومناط اعتبار مبایعه نامه است و طرفین ملزم به اجرای آن هستند و اگر خواسته مطابق باحق فسخ پیش بینی شده در قرارداد هست می توان فسخ کرد

شرایط حق فسخ به چه صورت است ؟ایا مقید به زمان است ؟اگر تا هنگام تنظیم سند حق فسخ دارید اقدام نمایید به هرحال مفاد مبایعه نامه بایستی بررسی گردد.

بدون ملاحظه مبایعه نامه نمیشه نظر داد

با سلام

بطور کلی هر گاه سندی (مثل مبایعه نامه)اگر بصورت صحیح تنظیم گردد،با هیچ ادله ای (از جمله شهادت شهود حتی به هر تعداد)نمیتوان مفاد آن را نادیده کرفت.

با این توضیح ،خدمت شما باید عرض کنیم از آنجا که پارکینگ مسقف مورد توافق بوده،لذا ایشان نمیتوانند در خواست غیر مسقف را نمایند ،پس از این باب حقی برای ایشان متصور نیست.

اما؛ اما اگر در میان پارکینگ های مسقف (در صورت تعدد) پارکینگ خاص و مشخصی در قرارداد لحاظ نشده باشد ،ایشان میتوانند از این باب با شما به مذاکره بنشینند و باید توافق دو جانبه نمایید.

و در صورت عدم توافق،بدلیل اجمالی بودن و حتی با کمی دقت بدلیل مردد بودن مکان پارکینگ،قرارداد اصلی دارای قابلیت بطلان نیز هست. (ن فسخ. و ن منفسخ شدن)