رفع اثر چک برگشتی شامل گذشت زمان میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۷ #60986790

سلام
من چند فقره چک برگشتی مربوط به چهار سال پیش دارم، قانون رفع اثر چکها در صورت عدم اقدام مشتری سه سالست یا هفت ساله؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق قانون جدید رفع اثر به طور کلی انجام نمی شود

به نام خدا
در قانون جدید در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون اصلاح قانون صدور چک» که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ سیزدهم آبان‌ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۳/۸/۱۳۹۷ به تایید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۷۲۰۸۳/۵۲ مورخ ۲۹/۸/۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ شده است مدت برای رفع سو اثر چک را سه سال قید کرده اند اما بانکها اغلب همچنان تبعیت نکرده و آن را موکول به اعلام واحد سرپستی میدانند اما به صورت خود کار در سیستم بانک مرکزی نیز این مهم در حال حاضر با گذشت هفت سال اجرا میشود و سوابق پاک میشود ..در واقع بانکها معتقدند این ترتیب جدید بر اساس قانون عطف به ما سبق نمیشود و مشمول چکهائی است که بعد از تصویب قانون صادر شده است .