نحوه ی مطالبه ی مهریه عندالاسطاعه چگونه است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۹۵۷ #60881012

سلام
من اگه مهریه عندالاسطاعمو بخوام بزارم اجرا بالفرض اینکه نتونم مالی از شوهرم معرفی کنم از حقوق ماهیانش مهریمو قسط بندی میکنن یا کلا چیزی بهم نمیدن؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود یک چهارم حقوق قابل توقیف می‌باشد

در طریق نحوه درخواست و مطالبه در هر دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه تفاوتی نیست. پس از مطالبه اگر دارایی داشته باشد توقیف و الا صرفا همان یک چهارم حقوق ایشان توقیف می شود.

وقتی مهریه عندالاستطاعه را به اجراگذارید ازحقوق شوهر ماهانه یک چهارم کسر می گردد

با سلام میتوانید مهریه را مثل موارد عندالمطالبه اجرا بگذارید و از محل همان حقوق میتوانید بطور اقساط مهریه را وصول نمایید.

بسمه تعالی: لفظ عندالاستطاعه در مبحث علوم فقهی به زمان مطالبه و مقدار و توان مالی زوج بسیار بستگی دارد یعنی فقط زمانی میتوانید مطالبه مالی که عقد بر عندالاستطاعه بسته شده را نمایید که زوج دارای استطاعت مالی را ،بدون اینکه از آن مال برداشته شود به عسر و حرج بیفتد از او طلب کنید لذا با توجه به اینکه این تعهد را در زمان عقد داده اید فقط مقداری از حقوق ایشان که موجب عسرت زوج نگردد را میتوانید تصرف کنید و در حال خاضر با توجه به قوانین موجود در صورت داشتن فرزند یک چهارم و عدم وجود فرزند یک سوم را میتوانید مطالبه نمایید . ناگفته نماند این دین بر ذمه زوج تا آخر عمر باقی میماند چه قبل از طلاق چه بعد از طلاق یعنی بعد از طلاق نیز اگر بذل نکنید قابل وصول است و بعد از فوت مدیون نیز از وراث ایشان یا از ارثیه ایشان میتوانید طلب کنید بنابرین گرچه با عنوان عندالاستطاعه به زوجیت زوج درآمدید اما این لفظ قابل اسقاط نیست ولو به فوت زوج یا زوجه که این امر الهی ست ...
لطیفه ای در این باب : با توجه به مراتب وصول مهریه عندالمطالبه که در حصن قانون اعسار قرار گرفته هیچ تفاوتی با عندالاستطاعه ندارد . لذا درود خدا بر شما که روز اول صادقانه و عاشقانه بدون چشمداشت مالی به زندگی قدم نهادید پس برآن استوار باشید تا خداوند متعال پاداشی عظیم تر به شما عنایت کند انشاءالله

سلام
بستگی به نظر قاضی دارد اما اصولا در موارد مشابه باید استطاعت مالی زوج اثبات شود

با سلام و وقت بخیر؛
مهریه عندالاستطاعه یعنی پرداخت مهریه ای که در آن پرداخت مهریه منوط به تمکن مالی مرد است، که در فرض سوال با عنایت به این که دریافت حقوق لزوما تمکن مالی مرد را اثبات نمی کند مگر اینکه مال قابل فروش از شخص به دست آید امکان دریافت مهریه از محل مورد نظر دشوار است.