هبه در وصیت نامه صحیح و قابل استناد است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱,۲۲۴ #60726314

سلام
بیخشید پدرم شش ماه پیش فوت کردن بعد فوت ایشان در اسناد و مدارک وی وصیتنامه خودنوشت با دست و امضا پدرم پیدا کرد که در بند سوم نوشته سهم مادر یک سوم آپارتمان شیراز می باشد
و بند چهار نوشته منزل شهرک ارس را بین خواهرت نسبت به سهم تقسیم می کنی و زمین پشت منزل همانطور
و در بند پنج نوشته دو سوم باقی مانده آپارتمان شیراز را به مسعود هبه کردم هیچ کس اعتراض ندارد
ضمنا منو وصی قرار داده در وصیت خودش آیا هبه بابا درسته در وصیتش

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وصیت تا یک سوم اموال صحیح و مازاد بر ان نیاز به تنفیذ وراث دارد

وصیت نسبت به کل اموال تا یک سوم نافذ است

هبه یک عقد است؛ یعنی دو طرف باید قبول کنند. از آنجایی که در زمان فوت پدر، مسعود هبه را قبول نکرده بوده، بنابراین این متن ملحق به وصیت است و نه هبه.
در صورت تراضی همه وراث، مانعی برای انجام این وصیت نیست؛ اما در صورت عدم تراضی، اگر میزان وصیت کمتر از یک‌سوم باشد، باز هم وصیت اجرا می‌شود؛ اما اگر بیشتر از یک‌سوم باشد، کلیه وصایا به نسبت کاهش می‌یابند تا به حد یک‌سوم برسد.

با سلام ،مورث اختیار تقسیم اموال خود به سایرین تا یک سوم از کل اموال را دارد بیشتر از آن نیاز به رضایت همه وراث می باشد.چنانچه میزان وصیت بیشتر از آن باشد باطل و کمتر یا یک سوم آن نافذ و صحیح می باشد

سلام .بله اما مشروط بر اینکه کم تر یا تا یک سوم اموال اقدام انجام شده باشد در غیر این حالت غیر نافذ ودر صورت عدم تایید وراث باطل است.

با درود وصیت نسبت به کل اموال باشد تا یک سوم نافذ است و بیش از آن منوط به رضایت سایر وراث است

سلام
چنانچه دو سوم اپارتمان مزبور از یک سوم کل ماترک کمتر بوده باشد صحیح است اگر بیشتر می باشد نیاز به تنفیذ وراث دارد