متوجه شدیم که یک قطعه زمین که سند عادی داشته به همسر برادرم که فوت شده است مجانی داده؛ چکار باید کنیم؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۴۵۱ #60718042

با سلام مادر اینجانب چندین ماه پیش در سال ۹۰ سالگی فوت نمود با توحه به اینکه فراموشی پاره وقت و کهولت سن داشت حدود ۱۰ سال پیش صورت جلسه ای تنظیم کردیم که مادرم به علت کهولت سن اختیار تصمیم گیری ندارد و هر چه خرید و فروش کرد باطل است و تمامی ورثه و چند تا شهود و خود مادرم صورت جلسه را امضا نمودند اکنون پس از فوت مادرم متوجه شدیم که یک قطعه زمین که سند عادی داشته به همسر برادرم که فوت شده است مجانی داده است این در صورتی است که خود برادرم در هنگام تنظیم صورت جلسه در قید حیات بوده و امضا کرده است که مادرم حق خرید و فروش ندارد حال اگر ما بخواهیم قبول نکنیم ایا با این صورن جلسه میتوانیم

مشاوره حقوقی ملکی
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
شما نمیتوانید کسی را با تنظیم صورت جلسه از کاری بطور کلی منع نماید اگر حکم حجر گرفته باشید معاملات ایشان باطل میشود در غیر اینصورت باید اثبات کنید که در زمان معامله صحت عقلی نداشته والا معامله صحیح بوده و صورتجلسه قابل استناد نمی باشدبا آرزوی موفقیت

باسلام درصورتی که صورتجلسه تنظیمی وجودداشته باشد میتوانی به قولنامه خرید و فروش یا انتقال ملک اعتراض نمایید.

در صورت اثبات حکم حجر مادر که با فوت ایشان اثبات آن دشوار خواهد بود این امر ممکن است

با سلام .در صورتی که پرونده پزشکی مبنی بر سابقه بیماری و سلب اراده و اختیار ایشان تشکیل گردیده ضمن صورتجلسه تنظیمی استناد گردد

با سلام..
در اینخصوص شما می بایستی در زمان حیات مادرتان در خصوص اثبات محجوریت و صدور حکم حجر برای ایشان اقدام می کردید تا تمامی نقل و انتقالات باطل شده تلقی گردد..
حال از آنجاییکه اصل بر صحت عقود و تصرفات بوده، مگر اینکه خلاف آن ثابت گردد..
حالیه بنظر نمی رسد بصرف تنظیم صورتجلسه بتوانید حق تمتع ایشان از حقوق مالی وی را محدود کنیدـ.
بنابراین با این وضیعت تمام اقدامات ایشان صحیح و نافذ می باشد..
موفق باشـید..

درود بر شما، چنانچه حکمی مبنی بر محجوریت مادرتان موجود باشد، بله می‌توانید، در غیراینصورت اثبات حجر ایشان به دلیل فوت ممکن نبوده و نمیتوانید به این صورتجلسه استناد کنید.

اگرچه لازم بود قبلا محجوریت مادرتان را از دادگاه می گرفتین اما صورتجلسه که در واقع شهادت کتبی امضاء کنندگان محسوب می شود قابل استناد است