آیا میتوانند علیه من شکایت کنند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۵۶۴ #60514633

با احترام استاد

اینجانب از عوامل گشت ناجا هستم حدودا یک ماه پیش مورد ۱۱۰ به بنده ساعت اعلام و عنوان می گردد.
دایر نمودن پارتی در آپارتمان و نارضایتی همسایگان مبنی بر سر و صدای و موسیقی با صدای بالا که بنده به درب منزل مراجعه نموده با رعایت کلیه موازین،شخصی که خود را مالک معرفی نمود به درب منزل مراجعه و عنوان نموده حرف شما در رابطه با سر و صدای زیاد قابل قبول است، اما جمع ما خانوادگی است و می توانید وارد شده و بررسی نمایید، بنده با اجازه مالک و رعایت کلیه موازین وارد شده که شرایط مساعد نبوده و منزل مذکور دقیقا شبیه یک پاتوق مجردی بود و بوی مشروب نیز به مشام می رسید و یک بطری خالی نیز از منزل پیدا شد.

بنده جهت کسب تکلیف در آن زمان صبح بدون زور و استفاده از دستبند و غیره افراد مونث و مذکر را به کلانتری انتقال داده که در همین حین شخص مالک سوار بر خودرو به سمت بنده حرکت و فرار نموده و قصد زیر گرفتن بنده را داشت، سایر نفرات نیز با دستور مقام قضایی در کلانتری پس از اخذ اظهارات آزاد گردیدند.

علیهذا مالک آپارتمان و خودرو متواری بوده و علیرغم چندین مورد احضار به دادسرا مراجعه ننموده.

آیا ورود بنده با اجازه مالک و تایید سایر نفرات مبنی به اجازه ورود به صورت کتبی با امضا و اثر انگشتشان غیر قانونی بوده و انتقال آنها به کلانتری خلاف قانون است و متهم و سایر نفرات حق شکایت به دلیل ورود به عنف و بازداشت غیر قانونی را دارند؟

باتشکر استاد

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ورود شما غیر مجاز نبوده . اما حسب ظاهر بازداشت اهالی منزل غیر مجاز بوده است .به علاوه این که اگر بلا قید آزاد شده باند دلیل بر بیگناهی ایشان و عدم ارتکاب بزه می باشد . لذا در این صورت ارتکاب جرم مشهود هم منتفی می گردد .

اقدام شما دراجرای بند ( ث ) ماده ۴۵قانون آیین دادرسی کیفری ( جرم مشهود ) بوده است ونگرانی وجود ندارد .
عرف جوانان دوس دارن پلیس در شادی ها وجشن ها همراه باش نه مچ گیر

با توجه به مشهود بودن جرم هیچ گونه اعمال خلاف قانونی صورت نگرفته است

طبق بند ث ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه جرم در منزل یا محل سکنای افراد، اتفاق افتاده یا در حال وقوع باشد و شخص ساکن، در همان حال یا بلافاصله پس از وقوع جرم، ورود ماموران را به منزل یا محل سکنای خود درخواست کند، جرم مشهود است. و در جرائم مشهود اجازه توقیف و بازداشت ۲۴ ساعته وجود دارد. و علاوه بر این چنانچه جرم در مرئی و منظر ضابطان دادگستری واقع شود یا ماموران یادشده بلافاصله در محل وقوع جرم حضور یابند و یا آثار جرم را بلافاصله پس از وقوع مشاهده کنند. نیز جرم مشهود است. و اجازه اقدام قانونی برای ضابطین محترم مبنی بر توقیف و بازداشت وجود دارد . ولی توصیفی که شما از ماوقع میفرمایید انتقال همه ساکنان آن منزل به کلانتری در شب صرفا به خاطر شباهت خانه به منزل مجردی و استشمام بوی مشروب و پیدا شدن یک بطری مشروب است. اینکه به چه کیفیتی اطمینان پیدا فرمودید که ذکور و اناث حاضر در منزل مشروب مصرف کرده اند و مرتکب جرم مشهود شده اند و بطری متعلق به همه آنهاست و همه را بدون استثنا به کلانتری هدایت کرده و تعهد اخذ کرده اید تامل برانگیز است. بهتر بود قبل از انتقال افراد به کلانتری کسب تکلیف از مافوق یا مقام قضایی میشد.

خیر چون با اجازه وارد شده ایدحق هیچ گونه شکایتی ندارند مضاف بر اینکه فرمودید شاهد هم دارید

مضاف بر اینکه انتقال به کلانتری برای پاره ای از توضیحات جرم نبوده و ضابط با اثبات این موضوع که صدای بالای آنها منجر به مزاحمت شده و از جرم مخفی به مزاحمت مشهود منجر شده است می تواند از خود دفاع کند

امید است تمامی افراد جامعه قدردان زحمات شبانه روزی شما ضابطان عزیز باشند