شرایط احراز اخلال در نظام اقتصادی و نظام تولیدی کشور از طریق قاچاق سازمان یافته سوخت چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۸۱ #60485419

مهم : سوال کاملا تخصصی می باشد.
محصولات شرکتی دارای مجوز صادرات مشتقات نفتی پس از چندین سال فعالیت، تولید و صادرات مشتقات نفتی، به یکباره با درصد تشابهات غیر معمول اعلام شده از سوی کارگروه تشخیص ماهیت فرآورده های نفتی مواجه و کد های استاندارد سازی شده آن ابطال گردیده است. طبق بخشنامه های مختلف گمرک ایران، گمرک محل اظهار می بایست نتایج نظریه کارگروه را در اختیار صادرکننده قرار داده و در صورت عدم اعتراض شرکت صادرکننده، مطابق مواد مذکور در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اعلام جرم نماید لیکن این عمل صورت نپذیرفته و ضابطین قضایی اقدام به بازداشت مدیران شرکت نموده است و پس از گذشت ۱۱ ماه بدون ارائه جوابیه کار گروه به شرکت صادر کننده، صرفا نامه اعلام مهلت زمانی اعتراض به شرکت ابلاغ شده است.
خواهشمند است در صورتی که به قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز قوانین مربوط به فرایند صادرات، واردات و سوآپ نفتی مسلط می باشید، اینجانب را راهنمایی نمائید.
با تشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پیداست نوع انطباق جرایم مربوطه در بحث سوخت با قوانین موجود موجبات ایجاد شبهات متعدد، صدور آراء متفاوت و ارائه دیدگاههای مختلفی را فراهم نموده است به گونه‌ای که در طول یکسال گذشته تشخیص فعل مجرمانه و انطباق آن با مقررات جاری را مشکل ساخته است و در روند رسیدگی مواجه به تخلفاتی نظیر «قاچاق»، «عرضه خارج از شبکه»، «انتقال غیرمجاز سهمیه یک شهر به شهر دیگر» و ..... خواهیم بود.
با شناسایی این خلا قانونی و در راستای مقابله با تخلفات مزبور موضوع قانون تعزیرات حکومتی مصوب ۱۹/۷/۱۳۷۳ مجمع تشخیص مصلحت نظام در ماده ۵ اتهام عرضه خارج از شبکه و در ماده ۱۷ اتهام خرید خارج از شبکه که اعم از فرآورده‌های نفتی و غیر آن می‌باشد پیش‌بینی نموده و به دنبال آن ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اجرای اصل ۱۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۳۰ اصلاحیه آئین‌نامه اجرایی قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز که تصمیمات نماینده ویژه رئیس جمهور را در حکم مصوبات هیات وزیران دانسته طی نامه شماره ۲۶۹۶/۴۹/س مورخ ۱۱/۴/۸۵ به این سازمان ابلاغ و برای کلیه دستگاه‌های ذیربط نیز لازم‌الاجرا بوده و ستاد مذکور پیرامون مانحن فیه دستورالعمل مبارزه با قاچاق سوخت را تهیه و جهت اجرا به کلیه مراجع ذیمدخل ابلاغ نموده که مراتب طی بخشنامه شماره ۹۲۰/۱۶۰ مورخ ۵/۴/۸۵ از ناحیه دفتر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کلیه ادارات کل تعزیرات حکومتی سراسر کشور ابلاغ شده است.