در صورتی که دادگاه بخواهد اموال پدرم را تقسیم کند، آیا من با استفاده از شاهدین که یکی از آنها عمویم هست میتوانم حقم را بگیرم؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۴۶۴ #60364448

سلام خدا قوت
ببخشید بنده پدرم فوت شده اون مرحوم وقتی که زنده بود به طور غیر مکتوب یک حبه از ملکی کشاورزی به من داد و به چندین نفر هم گفته که یک حبه از این ملک متعلق به دخترم میباشد..
و من این ملک را از زمانی که پدرم فوت شده زراعت میکنم (حدودا ۲۰ سالی هست) و روی این ملک خانه ساخته ام و چندین شاهد هم دارم
اما بعد از گذشت چند سال دیگر وراث پدرم وصیت نامه ای آورده اند که به نظرم مورد قبول دادگاه قرار نگیره
دادگاه ملک را بین همه تقسیم میکند؟

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید وصیت تا یک سوم نافذ می باشد ...

وصیت تا یک سوم معتبر است .

بله چون انتقال بصورت قانونی نبوده همه در آن سهم دارندومی توانند از شما اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نمایند

اگر اصالت وصیتنامه محرز گردد وصیت نامه تا یک سوم اموال معتبر است و شهادت آنها بی اعتبار است

با بودن وصیت نامه و تنفیذ وصیت مزبور تا یک سوم اموال نافذ می باشد

درود بر شما
در صورتی که وصیت نامه اصالت داشته باشد تا یک سوم اموال متوفی نافذ است و مازاد بر آن نیاز به تنفیذ سایر ورثه دارد .

هر گونه انتقال اموال مورث در زمان حیات باید از طریق صلح یا مبایعه نامه صورت بگیرد تا معتبر باشد و گفتن شفاهی ارزش ندارد لذا اگر وصیت نامه ای ورثه ارائه دهند صحت ان باید در دادگاه احراز گردد و در صورت صحت تا یک سوم اموال قابل وصیت است بنابراین وصیت درست باشد تا یک سوم اموال مطابق وصیت تعیین تکلیف میشه و مابقی اموال مطابق گواهی حصر وراثت به نسبت سهم الارث بین ورثه تقسیم می شود