می خواهم سه دانگ از سهم خود را بفروشم آیا همسرم می تواند مانع فروش شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۵۸ #60247841

سلام ملک مذکور در آن زندگی می کنیم و ۳دانگ هر کدوم سهم داریم چطوری خانمم می تواند جلوی فروش توسط من را بگیرد؟ از طریق ثبت اسناد؟ از طریق دادگاه؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود الناس مسلطون علی اموالهم هرکس می‌تواند اموال خویش را تحت هر عنوان منتقل نماید کسی نمبتواند مدعی شود شما در مال خویش میتوانید تصرف حقوقی نمایید لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر شرکا است

از هیچ طریقی . در ضمن برای ایشان به حق شفعه ای ایجاد می شود .

سلام و وقت بخیر،دوست عزیز همسر شما نمی تواند مانع فروش سه دانگ سهم خودتان بشود مگر اینکه مالک سه دانگ مشاع دیگر ملک مسکونی همسرتان باشد که در این صورت اگر شما به شخص دیگری سهم خود را بفروشید ایشان می تواند با استفاده از حق شفعه خود مبلغ پرداختی خریدار را پرداخت و سهم شما را خودش بردارد البته استفاده از حق شفعه نیز شرایط خاص خود را دارد که در این پاسخ و مجال نمی گنجد.موفق و موید باشید

با سلام ووقت بخیر
هریک از مالکان مشاع بدون اجازه دیگر مالکان حق دارد نسبت به سهمی که مالک است، تصرفاتی حقوقی از جمله فروش انجام دهد. ولی هرگونه تصرف مادی در ملک مشاع منوط به اجازه یا اذن شریک دیگر خواهد بود .اگرهمسرتون ممانعتی برای تقسیم مال مشاع داشته باشد شما ابتدا ازاداره ثبت برای افراز ملکتون میتونید اقدام کنید .