اگر معلوم شود که سند رسمی را در جایی امضا نموده ولی نمونه امضا آن سند با امضا مورد جعل مغایرت داشته باشد، حکم آن به چه صورت میباشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۶۳ #60245393

فردی از بنده به عنوان جعل و استفاده از سند مجعول شکایت نموده که در مراحله بازبرسی قرار منع تعقیب صادر شده و در دادگاه حکم قطعیت یافته بعد از شش ماه مجدد شاکی با کشف دلیل جدید با دستور معاون دادستان برونده را به جریان انداخته و مجدد توسط بازبرس قرار منع تعقیب صادر و در یکی از شعب دادگاه کیفری حکم قطعیت یافته و برونده مختومه شده ولی بعد از آن شاکی مجددا در یکی از شعبه های دیگر دادگاه اقدام به شکایت تحت همین عنوان نموده و که در آنجا هم رای برائت صادر شده ولی شاکی تجدیدنظر خواهی نموده و بعد از آن در همان شعبه دادگاه قرار جلب به دادرسی اعلام و بعد از آن هم به صورت غیابی در رابطه با جعل به تحمل ۵ سال حبس و بابت استفاده از سند مجعول به ۳ سال حبس محکوم شدم که بعد از واخواهی حکم صادره مجددا تایید شده و پرونده در مرحله تجدید نظرخواهی میباشد.
آیا در این پرونده اعتبار امر به مختومه شدن شامل من میشود؟
و با توجه به اینکه شاکی اعلام نموده که سواد ندارم و فقط مهر و انگشت دارم اگر معلوم شود که سند رسمی را در جایی امضا نموده ولی نمونه امضا آن سند با امضا مورد جعل مغایرت داشته باشد، حکم آن به چه صورت میباشد؟

مشاوره حقوقی جعل
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وقتی یکبار شکایت شده است و حتی اعاده دادرسی شده است دیگر نمی تواند شکایت نماید و موضوع امر مختوم بها است حتی اگر دلیل شاکی صحیح باشد و مدارک همگی مجرمیت متهم را اثبات کند .

سلام
اعتبار امر مختومه وقتی ست که موضوع و جهات یکی باشد شاید در پرونده هایی که گفتید موضوع اسناد مختلفی مطرح بودند به هر حال با توجه به عدم اطلاعات کافی امکان اظهار نظر قطعی نیست

در صورت صدور قرار منع تعقیب و قطعی شدن آن ، دیگر نمی توان مجددا تحت همان عنوان مجرمانه علیه متشاکی اقامه دعوای کیفری نمود. مگر پس از کشف دلیل جدید آنهم به تجویز دادستان استثنائا تنها برای یک بار دیگر می توان علیه همان شخص با همان عنوان اتهامی طرح دعوی نمود . بنابراین پس از قطعی شدن قرار منع تعقیبی که پس از تجویز دادستان صادر شده این قرار از اعتبار امر مختوم بر خوردار است . در خصوص طرح دعوی مستقیم در دادگاه بدون سیر تحقیقات مقدماتی در دادسرا در این اتهام بعید است موضوع مبهم است و نمی توان نظر داد .به هر ترتیب اگر حکم محکومیت شما دقیقا به همان عنوان اتهامی است که قبلا قرار منع در موردش صادر شده شما می توانید تقاضای اعاده دادرسی نمایید .