آیا امکان پس گرفتن طلای خریداری شده وجود دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۸۶۱ #60219779

با عرض سلام
آیا در صورت جدایی و طلاق، زوج میتواند طلا های خریداری شده برای همسرش را پس بگیرد؟
با اینکه هیچ اسمی از این طلاها در سند ازدواج برای زوجه ثبت نشده.

مشاوره حقوقی طلاق
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
درصورت اثبات اینگه طلا هبه بوده امکان پذیر است حتی برای طلایی که دیگر نزد زوجه نیست

سلام دوست گرامی
برای پس گرفتن هدیه های دوران نامزدی با توجه به فرمول زیر عمل می کنیم:
۱- اگر عین هدایا موجود باشد: در این صورت عین هدایا باید استرداد شود، هر چند هدیه باز شده و مورد استفاده قرار گرفته باشد.
۲- اگر عین هدایا موجود نباشد و از بین رفته باشد: در این صورت نامزد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می شود.
ماده۱۰۳۷- هر یک از نامزدها می تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایائی را که بطرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند. اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایائی خواهد بود که عادتا نگاه داشته میشود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.
و در سایر موارد هدایا در قالب هبه است، و شما به عنوان واهب وقتی که عین آن هدیه موجود باشد می توانید آن را پس بگیرید.
ماده۸۰۳- بعد از قبض نیز واهب میتواند به ابقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل :
۱- در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.
۲- در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
۳- در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متعب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهرا" مثل اینکه متهب به واسطه فلس مهجور شود خواه اختیارا" مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود.
البته با توجه به تجربه و رویه سخت است مطالبه آن

اگر عین طلاها هنوز موحود است میتوان انها را مسترد نمود

سلام
اگر فاکتور به نام خودتون باشه میتونید بگیرید در غیراینصورت باید ثابت کنید که طلا ها را شما خریده و هبه کرده اید و بعدا رجوع نموده اید...

با سلام و احترام
اگر طلاها موجود باشد و فاکتور خرید نیز به اسم زوج باشد قابل استرداد می باشد

اگر طلاها هبه و بخشش باشد و معوض و مابه ازایی در برابر آن پرداخت یا تحویل نشده مشروط به باقی بودن عین طلاها و با وجود فاکتور خرید با طرح دعوای اثبات هبه و رجوع از هبه، قابل استرداد است.

سلام اگر طلاها موجود است و فاکتور به نام زوج است و اثبات شود طلاها در دست زوجه است امکان استرداد وجود دارد.