اگر دیه رو بپردازم باز اون برای من سوءپیشینه میشه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۴۴ #60018450

سلام.
دیروز من با یک نفر بحثم شد و او شروع کرد به فحاشی و با مشت به صورت من زد. من هم یک پنجه بوکس در جیبم داشتم اون رو به منظور دفاع درآوردم و به سرش زدم و پنجه بوکس من شکست و نصفه بوکس در سرش ماند. سرش خون آمد ولی اطلاع دقیقی از زخم سرش ندارم در همین حد میدانم که احتمالا موترک یا شکسته شده. سپس من فرار کردم و صحنه رو ترک کردم اما اون باز دنبال من میامد و ولکن نبود من نخواستم بیشتر از این وارد درگیری بشم پس دوییدم. سوالم این هست اگر من دیه شخص رو پرداخت کنم باز هم باید حبس بکشم؟ و اینکه ممکنه طرف دیه رو نگیره و فقط خواسته اش حبس یا مجازات باشه؟ ممنونم اگر جواب بدید.

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
علی الاصول در چنین موارد حکم به حبس صادر میشود . لیکن در صورتیکه مشمول شرایط باشید میتوانید در خصوص تخفیف یا تبدیل یا تعلیق مجازات درخواست دهید.

باسلام واحترام چنانچه فاقدسابقه محکومیت باشید امکان تعلیق حبس وجود دارد

سلام چون دفاعی که از خود کرده اید فرا تر از ضربه ی او بوده، دفاع مشروع به حساب نمیاد. و بسته به میزان مجازاتی که قاضی تعیین میکنه (از یه حدی بالاتر) ممکنه سو سابقه محسوب بشه

با توجه به این که شکستگی جمجمه رخ داده و نیز به علت این که جراحت را با آلت جرح ایجاد نموده اید، علاوه بر دیه ممکن است به حبس نیز محکوم شوید. ضمن این که به نظر نمی رسد بتوان عمل شما را دفاع مشروع تلقی نمود.

در صورت اعلام شکایت به دلیل جراحت همراه با شکستگی باستناد ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی علاوه بر پرداخت دیه احتمال صدور حکم حبس وجود دارد .

باسلام،موضوعی که عنوان کردیدضرب وجرح هست ومنجربه محکومیت حبس،دیه واحتمالا جزای نقدیست،باتوجه به اینکه موضوع اتهام ازجرائم قابل گذشت است درصورت عدم رضایت محکومیت باید اجراشود

مجازات حبس یا جزای نقدی و دیه به همراه خواهد داشت، که به تصمیم دادگاه بستگی دارد