آیا اجاره دادن شش دانگ ملک مشاع بدون رضایت شریک صحیح است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵,۱۶۵ #59744171

آیا از نظر دادگاه برای محاسبه اجرت المثل ایام تصرف قابل محاسبه است؟
اجاره دادن ملک بدون اجازه شریک صحیحه؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما ، مستحضر باشید که چنین نیست، هرگونه تصرف مستلزم اذن تمام شرکاست.

باسلام
خیر هر تصرف مادی در ملک مشاع نیاز به اجازه سایرشرکا دارد.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدخیر هر تصرف مادی در ملک مشاع نیاز به اجازه سایرشرکا دارد.

تصرف حقوقی در مال مشاع بدون نیاز به اذن قبلی یا اجازه بعدی شرکا نافذ و صحیح است مگر اینکه منجر به ضرر شرکای دیگر باشد. اجاره دادن سهم مشاع از مال نیز به عنوان یک عمل حقوقی جایز است اعم از اینکه به یکی از شرکا اجاره داده شود یا به شخص ثالث. اما تصرف مادی و تسلیم عین مستاجره مستلزم اجازه شرکای دیگر است و تصرف و تسلیم بدون اذن موجب مسئولیت است. از طرف دیگر شریکی نیز که بدون دلیل موجه از اجازه تصرف یا تسلیم مال مشاع امتناع می ورزد به توسط حاکم مجبور به انجام آن خواهد شد.

# بدیهی است تسلیم و به تصرف مادی دادن عملی ملک مشاع به مستاجر منوط به اذن شریک خواهد بود..

با سلام
خیر هرگرنه تصرف مادی در ملک مشاع نیاز به اذن سایرشرکا دارد

تصرف حقوقی در مال مشاع بدون نیاز به اذن قبلی یا اجازه بعدی شرکا نافذ و صحیح است مگر اینکه منجر به ضرر شرکای دیگر باشد. لذا اجاره دادن سهم مشاع از مال نیز به عنوان یک عمل حقوقی جایز است.