امضا داخل برگه قولنامه زدن و حالا که همسرش فوت شده دخترها به نظر میاد که نمیخوان مهریه و هیچ سهمی به این خانوم بدهند چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۶۷ #59622440

سلام روز بخیر
من برای یکی از همسایه هامون که خانم سید مسنی هستن میخواستم مشاوره بگیرم

ایشون یک پسر از ازدواج قبلیشون دارن و حدودا شونزده هفده سال قبل، با مهریه ی ( دو میلیون تومان ) با یک آقایی ازدواج کردن که اون آقا سه تا فرزند دختر متاهل داشت که از همون اول هم خیلی پدرشون و زن پدرشون رو مورد آزار و اذیت قرار دادن و سهم الارثشون از مرگ مادر خودشون رو از پدرشون با خشونت گرفتن. و خود آقا از لحاظ شغلی کارگر بود و حقوق خاصی نمیگرفت. شوهر این خانوم مسن، از لحاظ وضعیت مالی سطح معمولی داشت خونه هایی داشت که به اسم همسر قبلیش کرده بود که بعد از مرگ مادرشون به سه تا دختر رسید.
یک خونه دیگه هم به اسم خودش در کرج داره که البته قیمت زیادی نداره و شاید نزدیک به سیصد میلیون بیارزه. از حدود ده سال قبل آقا مبتلا به بیماری آلزایمر شدید شد و قادر به تکون خوردن از جاش نبود و این خانوم که همسرشون بود تمام مدت ده سال رو شبانه روزی ازشون پرستاری کرد و سه تا دخترش حتی یک روز هم کمکش نکردن. حالا این آقا دو روز هست فوت شدن و سه تا دختراش شناسنامه و کارت ملی پدرشون رو از خانومش گرفتن و گواهی فوتش رو هم دست خودشون نگه داشتن و به ایشون نمیدن. و میگن باید برای اون خونه تو رو ببریم اداره ای و انحصار وراثت کنیم. یک نکته دیگه هم اینکه در طی این مدت به خاطر وضعیت بد مالی که این خانواده داشتن از کمیته امداد و خیریه ها کمک میگرفتن و به سختی امرار معاش میکردن. برای همین این خانوم از مستاجر خونه ای که متعلق به همسرش بود بیست میلیون تومان پول پیش گرفت البته انگشت شوهرش رو برای امضا داخل برگه قولنامه زدن و حالا که همسرش فوت شده دخترها به نظر میاد که نمیخوان مهریه و هیچ سهمی به این خانوم بدن. من از روی دلسوزی خواستم برای ایشون مشاوره بگیرم لطفا راهنمایی مناسبی برای این زن بفرمایید که چیکار کنه بهتره.
ایشون سواد ندارن اصلا ولی من اگر بتونم کمکشون میکنم.

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با احترام مهریه پابرجاست و قابل مطالبه است

مهریه و سهم الارث همچنان قابل مطالبه است.

بادرودوسلام صداق قابل مطالبه می باشد.

حق و حقوق زن سر جای خود قراردارد برای اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نماید .

در صورت مطالبه مهریه توسط خانم اول مهریه خانم که جز دیون ممتازه است پرداخت میشود سپس بدهی متوفی و نهایتا تقسیم ماترک صورت می پذیرد

مهریه خانم قابا مطاابه است...

با سلام، اولا می توانند مهریه رو بخواهند و تا مهریه خانم و بدهی آقا داده نشود تقسیم مال معنا ندارد