شرایط ازدواج زن ایرانی با مرد تبعه خارجی چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۰۷۷ #59523522

با سلام و عرض خسته نباشید
ممنون میشم راهنمایی کنید و بفرمائید ترتیب کارهاش چطوری هست؟ از دفتر ثبت ازدواج باید اقدام کنیم و بعد ببریم سفارت؟

مشاوره حقوقی خانواده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ابتدا به سفارت مربوطه مراجعه نمایید و پس از اخذ گواهی میتوانید به دفترخانه جهت ثبت ازدواج مراجعه نمایید.

سلام
برای انعقاد چنین نکاحی باید مراتب را ازطریق وزارت کشور پیگیری نمایید

با سلام - اول از طریق سفارت تا مجوزات قانونی واجازه دولت داده شود وسپس از طریق دفترخانه وثبت در آن اقدام فرمایید .

سلام
مراحل درخواست ثبت‌ قانونی ازدواج زن‌ ایرانی و مرد‌ بیگانه - شرایط ازدواج با اتباع خارجی

آیین‌نامه‌ی زناشویی بانوان‌ ایرانی، رعایت مقرراتی را برای ثبت درخواست ازدواج برای طرفین ضروری دانسته‌ است:

درخواست طرفین مبنی‌بر تقاضای صدور پروانه‌ی اجازه‌‌ی زناشویی

گواهینامه از مرجع رسمی کشوری که مرد تابع آن است، با بیان اینکه ازدواج او با زن‌ ایرانی بلامانع و رسمی است. (البته اگر مرد نتواند این گواهی را دریافت کند، اگر زن‌ ایرانی خواهان آن نباشد، وزارت‌ کشور می‌تواند بدون دریافت این مدرک پروانه را صادر کند.)
گواهی معلوم‌کننده‌ی وضعیت تاهل یا تجرد مرد، صادره از مرجع‌ رسمی‌ محلی یا از ماموران کنسولی‌‌ و سیاسی کشور‌ متبوع
گواهی نداشتن پیشینه‌‌ی بد و محکومیت‌ کیفری از مراجع رسمی کشور متبوع؛ همچنین در صورت اقامت مرد در ایران: گواهی عدم سوءپیشینه از مراجع ایران
گواهی توانایی‌ مالی زوج از مراجع کشور‌ متبوع، به‌همراه تعهدنامه‌‌ی ثبتی مرد درخصوص پرداخت هزینه‌ها و نفقه‌‌ی زن و اولاد و سایر حقوق زن

اگر مقررات فوق طی پرکردن فرم‌ها توسط طرفین رعایت و تضمین‌های‌ لازم توسط وزارت‌ کشور کسب شود، با بررسی وضعیت گذرنامه و شرط‌ اجازه‌ی اقامت مرد در ایران توسط کارشناس‌ استانداری، پروانه‌ی اجازه‌‌ی زناشویی صادر می‌شود و هیچ دفتر ثبت ازدواجی بدون دریافت پروانه‌ی مذکور، حق ثبت عقد بین زن ایرانی و زوج خارجی را نخواهد داشت.

بر طبق قانون اجازه ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی بر عهده دولت است. چنانچه زنان ایرانی بدون کسب اجازه از دولت به شرایط نکاح چنین مردانی در آیند، دادگاه ایران هیچ گونه عملکردی در قبال آنان نخواهد داشت.

بر طبق آیین نامه زناشویی بانوان ایرانی با اتباع بیگانه غیر ایرانی این اجازه به وزارت کشور داده شده است تا پروانه نکاح زنان ایرانی با مردان اتباع خارجی را صادر کند.

اول‌از‌سفارت‌اقدام‌کنید‌بعد‌از‌انجام‌تشریفات‌باید‌به‌دفترخانع‌رفت

به نام خدا
طبق ماده ۹۸۷ قانون مدنی، زنان ایرانی مجاز به ازدواج با اتباع خارجی هستند که این امر تبعاتی برای آنان در پی دارد:

۱- تبدیل تابعبت زنان به تابعیت دولت همسر خارجی

۲- محدود شدن حق مالکیت در اموال

بر اساس ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی، ازدواج یک زن ایرانی با یک مرد خارجی در مواردی که مانع قانونی ندارد، منوط به اجازه دولت ایران است. این ماده جنبه فقهی ندارد بنابراین اگر، زن ایرانی بدون اجازه دولت ایران به عقد مرد خارجی در بیاید اگرچه عقد درست است،اما زن از یکسری حمایت‌های قانونی بی‌بهره می‌شود.
در ماده‌ی ۹۸۷ قانون مدنی بیان شده است: «زن ایرانی که با تبعه‌‌ی خارجه مزاوجت می‌نماید، به تابعیت ایرانی خود باقی خواهد ماند مگر اینکه مطابق قانون مملکت‌ زوج، تابعیت شوهر به‌واسطه‌ی وقوع عقد‌ ازدواج به زوجه تحمیل شود.» البته ممکن است در این فرض، زنی که تابعیت شوهرش را کسب کرده است، همراه با وی به وزارت‌ امور‌ خارجه درخواست کسب تابعیت ‌ایرانی بدهد و با طی مراحلی همراه با شوهرش، ایرانی شود که در این‌ صورت فرزندان‌شان هم به تابعیت ایران در می‌آیند؛ این در حالی است که اگر زنان ایرانی «بدون دریافت مجوزهای‌ لازم» با تبعه‌ی خارجی ازدواج کنند، فرزندان‌شان از دریافت تابعیت و حقوق‌ شهروندی‌ ایرانی محروم خواهند ماند.
مسلما با این شرایط لازم است به سفارت نیز مراجعه نمائید .