با توجه به دادنامه دیوان عالی کشور پرونده جهت رسیدگی به کدام دادسرا و کدام استان ارسال می گردد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۱ #59424314

با سلام خدمت وکلا و کارشناسان محترم
در پرونده جعل و استفاده از سند مجعول بنده متهم هستم.. این پرونده در دادسرای سه استان قراره عدم صلاحیت ثبت شده است..جرم جعل و استفاده از سند مجعول که در استان گیلان انجام شده بود که ابتدا دادسرای گیلان قراره عدم صلاحیت صادر نمود. بعد پرونده از دادسرای استان گیلان به دادسرای استان قزوین که از این سند مجعول استفاده شده بود ارسال شد و دادسرای قزوین هم قراره عدم صلاحیت صادر کرد. بعد در آخر پرونده از دادسرای قزوین به دادسرای تهران ارسال شد. دادسرای تهران هم در دادنامه نوشته که دادسرای استان گیلان که جرم جعل و استفاده از سند مجعول در آنجا اتفاق افتاده صالح به رسیدگی است و پرونده از دادسرای تهران که آخرین دادسرا بود جهت تعیین مرجع صلاحیت دار به دیوان عالی کشور ارسال شده است. در دادنامه دیوان عالی کشور اینگونه نوشته است:"" "" پرونده قابلیت رسیدگی در دیوان را ندارد و پرونده عینا به دادسرای تهران اعاده می گردد و به اقتضای قراره عدم صلاحیت مورخ ۹۸/۱۱/۱۳ دادسرای تهران که دادسرای استان گیلان را صالح تشخیص داده است ارسال نماید"" " سوال بنده این است۱_ با توجه به دادنامه دیوان عالی کشور پرونده جهت رسیدگی به کدام دادسرا و کدام استان ارسال می گردد؟ ۲_چرا پرونده قابلیت رسیدگی در دیوان را ندارد و اینکه آیا دیوان عالی کشور اختیار را به دادسرای تهران جهت تعیین مرجع صالح واگذار نموده است؟ تو رو خدا به هر دو سوال بنده پاسخ بفرمایید. از پاسخ های شما بسیار سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی جعل
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱دادسرای گیلان
۲دادستان کل تصمیم می‌گیرد

سلام.از متن آنچه سوال کردید مشخص است که دادسرای گیلان صالح به رسیدگی است و دیوان عالی کشور صرفا مرجعی برای تعیین مرجع ذی صلاح است ودر اینگونه موارد خود نمی تواند وارد رسیدگی شود

حل اختلاف در صلاحیت در امور کیفری، مطابق مقررات آیین‌دادرسی مدنی است و حل ‌اختلاف بین دادسراها مطابق قواعد حل اختلاف دادگاه‌هایی است که دادسرا در معیت آن قرار دارد.
لذا طبق ماده ۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی درصورتی که دادگاه رسیدگی‌کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به‌دادگاه صلاحیتدار ارسال‌می‌نماید. دادگاه مرجوع‌الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد، پرونده راجهت‌حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می‌کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم‌الاتباع خواهد بود. ‌تبصره - درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دو حوزه قضایی از دو استان باشد، مرجع حل اختلاف به‌ ترتیب یادشده، دیوان عالی‌کشور می‌باشد.

۱- دادسرای گیلان صالح به رسیدگی است .
۲- با توجه به وجود اختلاف در صلاحیت میان دو مرجع هم سطح ، دیوانعالی کشور شایستگی تعیین مرجع صالح را نداشته و دادستان کل باید موضوع صلاحیت را مشخص و تایید کند .