با توجه به قید سه دانگ در سند ازدواج، اگر زوج، صاحب سند شش دانگ یک منزل مسکونی شد، می توانم سه دانگ آن خانه را به عنوان مهریه بگیرم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴,۷۷۷ #59314672

سلام
آیا تعیین و نوشتن صرفا سه دانگ منزل مسکونی بدون قید مشخصات ملک به عنوان مهریه صحیح است و ضمانت اجرایی در آینده و بعد از عقد دارد؟
با توجه به این موضوع اگر در آینده شوهرم صاحب سند شش دانگ یک منزل مسکونی شد، می توانم سه دانگ آن خانه را به عنوان مهریه بگیرم؟
( با توجه به اینکه مشخصات ملک در سند ازدواج قید نشده و فقط کلمه سه دانگ خانه ثبت شود )

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله این شرط صحیح است و در آینده ضمانت اجرایی دارد
هر زمان ایشان ملکی را خرید و زنانشان شد شما میتوانید شرط ضمن عقد را بخواهید

سلام
در نظر داشته باشید با اطلاعات ناکافی یا ناقص ممکن است بعدها مشکلات ایجاد کند
در مورد بخشیدن یک مال اولا باید به درستی تبیین شود که مال در چه زمانی بخشیده می شود،
به موجب سند عادی نمی توان مال غیر منقول یعنی منزل وملک را تملیک کرد.
در صورتی که طرفین توافق نمایند که به جای پرداخت مهریه، ملکی به نام زن شود، ادعای این موضوع بدون داشتن شواهد و مدارک خارجی و یا اقرار نامه از زن کمی مشکل است.
شروع زندگی مشترک زوجین، بر اساس رعایت حسن معاشرت و صلح و صفا صورت می گیرد. در صورت بروز اختلافات خانوادگی بین زن و شوهر،ایا ب قول و عهد بی سند و مدرک هم هستند یا
هر کدام از طرفین سعی در انتقام جویی و اثبات تقصیر طرف مقابل دارند

با سلام و احترام قید چنین شرطی در عقدنامه با توجه به معین نبودن و مبهم بودن مال و ارزش آن و نوسان بسیار بالای ان در جهت تعیین مصداق، شرط باطلی است. چه اینکه منزل مسکونی و ارزش مالی آن بسیار متنوع و متغیر است و ممکن است زوج بخواهد سه دانگ یک منزل بطور مثال ۳۰ متری را در منطقه ای دورافتاده تملیک کند. بنابراین شرط یاد شده قابل اتکا و اعتنا نیست.

با سلام و درود

بله صحیح است و به صورت کلی در ذمه زوج قرار دارد و قابل مطالبه است
منتها با توجه به اینکه مشخصات سه دانگ عینا و مشخصا قید نشده به صورت کلی آمده تعیین آن با همسرتان است نه با شما