عدم ‌پرداخت ثمن قرارداد با تاخیر باعث فسخ میشود؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱۹۸ #59102967

با سلام.من یه ملک خریدم که پنج عدد چک برای پرداخت دادم.که ۲ چک اول پاس شدند اما ‌چک سوم پس از ۱۴ روز اماده کردم و ریختم توی حساب اما فروشنده از برداشت چک ممانعت کرده و چک رو برداشت‌ نمیکند.به دلیل اینکه ۱۴ روز چک دیرتر اماده شده و در توضیحات قولنامه قید کردم که اگر چک ‌ها پاس نشدند و چک ‌توسط فروشنده وصول نشد معامله به طور خودکار فسخ میشود.حالا از ابتدای معامله تا الان ۲ماه گذشته و فروشنده درخواست فسخ دارد. و مبلغ ۳۰۰میلیون هم دریافت کرده.آیا میتواند برای ۱۴ روز تاخیر در مقداری از ثمن معامله، قولنامه را فسخ کند؟
در ضمن‌ تاریخ تحویل ملک اول آذر بوده است که فروشنده از تحویل ممانعت میکند.
ممنون از شما.با تشکر.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به توضیحات جنابعالی چنانچه از کلمه خودکار در قرارداد استفاده شده یعنی تاخیر در انجام تعهد شما باعث می شود که این قرارداد بدون نیاز به اراده طرف مقابل بلافاصله فسخ شود .

برحسب گفته شما بله قراردادمنفسخ است

سلام ، طبق توضیح شما ، موضوع در زمره خیار شرط بصورت عنوان عرفی : خودبخود فسخ می شود ... قرار داره و فروشنده می‌تونه با مراجعه به دادگاه با استفاده از این حق ، معامله رو فسخ کنه ، هرچند کلمه به کلمه قرارداد اهمیت داره و ممکنه بشه با مطالعه دقیق قرارداد این شرط رو بخاطر عدم رعایت شرایط قانونی باطل کرد

بسته به مفاد مندرج در مبایعه نامه دارد در صورتی که پیش بینی شده باشد بله امکان فسخ خواهد بود

طبق شرایط مندرج در مبایعه نامه عمل شود. اگر در آن شرط فسخ در صورت تاخیر در پرداخت قرار داده اید می توانند از اختیار فسخ استفاده کنند .

سلام
اگر در قرارداد ذکر شده باشد در صورت تاخیردر پرداخت به فروشنده حق فسخ بدهد (خیار تخلف از شرط)در صورت تحقق شرط فروشنده میتواند با دادن اظهارنامه اعلام فسخ کند و به دادگاه دادخواست تایید فسخ دهد

با سلام
باید مبایع نامه و شرایط مندرج در آن مطالعه شود تا پاسخ دقیق به شما واصل گردد
در مورد شرطی که شما اظهار کردید شرط فاسخ میباشد و معامله در صورت عدم اجرای شرط منفسخ می‌شود