محل اقامه دعوا برای چک ضمانت، کجا می باشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹۶۲ #58937595

با سلام و احترام.
لطفا به سوال های زیر جواب بدید ممنون.
۱_ محل اقامه دعوا برای (((چک ضمانت))) کجا میباشد؟
در محل صدور صاحب حساب چک یا هر جایی از ایران که برگشت بزنن؟مثلا چک را در تهران تحویل گرفتند ولی رفته باشند در ارومیه برگشت بزنن.
آیا دادگاه صلاحیت پیگیری دارد یا باید درخواست عدم صلاحیت دادگاه را داشته باشم؟
۲- اگر در پشت چک ضمانت فردی که چک به عنوان امانت در دستانش هستش کلمه (به تاریخ ۱۳۹۸/۰۵/۱۲) اضافه کند در صورتی که چک بدون امضاء بوده و روی چک در قسمتی که مربوط به تاریخ هستش خط خوردگی دارد و در پشت چک به خط خوردگی اشاره نشده است. ایشان خودش این کلمه را اضافه کند. آیا مرتکب جعل شده؟
۳- اگر قرارداد در تهران بسته شده باشد، طرف مقابل به دروغ بگوید در شهرستان قرارداد امضاء شده و چک ضمانت داخل قرارداد را به پشتوانه قرارداد، در شهر خودش برگشت بزند، و دادگاه در شهر فرد دروغگو برگزار شود،در صورت اثبات تنظیم قرارداد در تهران از طرف من.
آیا امکان گرفتن رای عدم صلاحیت دادگاه برای برگزاری جلسه امکان پذیر است؟
۴- در صورت جعل نمودن امضا و نوشته در پشت چک ضمانت و با وجود اظهار دروغ کردن محل بستن قرارداد، بنده برای شکایت کیفری از کجا اقدام کنم؟
از تهران یا محلی که آنها چک مرا برگشت زدند و در شهرستان محل اقامت خودشان؟
یا باید صبر کنم‌ رای عدم صلاحیت دادگاه را بگیرم و دادخواست و شکواییه را انتقال بدهم به تهران؟
۵- در صورت گم شدن قرارداد فی ما بین، (مشخصات چک ضمانت و امانت بودن آن داخل قرارداد آورده شده بود) ،طرف مقابل با علم به این موضوع که قرارداد گم شده است (در واقع دزدیده شده است) با وجود عدم ایفای تعهد خودش در قرارداد، چک بنده را برگشت زده است. و از شهرستان محل اقامت خودش اقامه دعوا کرده و قرارداد دست خودش را مخفی نگه داشته تا روز دادگاه!
چگونه میتوانم به جرم خیانت در امانت از او شکایت کنم؟
لطفا با حوصله و دقت به سوالاتم پاسخ بدهید.
ممنونم

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
هم میتواند اقامتگاه خوانده باشد و هم مل صدور گواهی عدم پرداخت وهم محل تنظیم یا اجرای قرارداد

اخذ قرار عدم صلاحیت بستگی به نظر قاضی دارد
در صورت احراز جعلیت امضا شما در همان شعبه می توانید ادعای جعلیت سند با تعیین جاعل را نموده و متعاقبا تقاضای محومیت ایشان را نمایید
بهرحال باید مشخص و محرز شود که چک بر چه اساسی در ید ایشان می باشد و رابطه و منشا حقوقی آن باید مشخص شود

۱- محل عقد-۲ محد صدور چک۳- محل اقامتگاه صادر کننده چک ۴- محل انجام تعهد یعنی محل استقرار بانک محال علیه

سلام
مواردی که دوستان گفتند با ذکر این نکته که اصل بر صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده ( طرف دادخواست) است.

دارنده میتواند به ۴ محل مراجعه کند ۱- محل عقد-۲ محد صدور چک۳- محل اقامتگاه صادر کننده چک ۴- محل انجام تعهد یعنی محل استقرار بانک محال علیه

دارنده چک می‌تواند تخیـیرا به دادگاه محل وقوع عقد یا قرارداد یعنی محل صدور چک، یا به دادگاه محل انجام تعهد، یعنی محل استقرار بانک محال علیه و یا با عنایت به قاعده عمومی صلاحیت نسبی موضوع ماده۱۱ قانون آیین‌دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی برای اقامه دعوی به دادگاه محل اقامت خوانده مراجعه کند.