آیا ارث که از پدر و مادر به نوزاد رسیده به خانواده پدری آن نوزاد منتقل می شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۴۴ #58886011

سلام

خانواده ای دچار سانحه رانندگی شدند و پدر و مادر و پسر ۶ساله از دنیا رفتند و یک نوزاد ۲روزه باقی مانده بعد از گذشت سه ماه گویا نوزاد که ضربه مغزی شده و چندی زنده نخواهد بود،در درجه اول ارث از پدر و مادر به این نوزاد می رسید اما هنوز دادگاه حکم قطعی دراین باره نداده و اگر قبل از حکم دادگاه این نوزاد سه ماهه بمیرد با توجه به اینکه دادگاه قیم این نوزاد را هم عموی او معرفی کرده.

آیا ارث که از پدر و مادر به او رسیده به خانواده پدری و پدربزرگ آن نوزاد منتقل می شود یا اینکه چون حکم اول صادر نشده امکان دارد ارث مادر نوزاد به خانواده او برسد؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام نظر جناب عباسی جامع و دقیق است .

ارث ارتباطی به زمان حکم دادگاه ندارد و با توجه به زنده بودن نوزاد در زمان فوت پدر و مادر همان لحظه نوزاد وارث شده است.
البته باید دقت داشت که
در لحظه تصادف و فوت( پدر و مادر)
وراث پدر> فرزند نوزاد + پدر + مادر
وراث مادر> فرزند نوازاد+ پدر مادر+ مادر مادر

وراث بعد از فوت کودک:
پدر بزرگ و مادر بزرگ پدری نوزاد

با سلام اگر تا قبل از زمان فوت نوزاد ارث هم به او برسد،درصورت فوت بین وراث او تقسیم خواهد شد