اجرت المثل زوجیت چه معنایی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۴۸ #58334506

سلام
با وجود اینکه زن در خانه شوهر است و مرد برای زن خوراک و پوشاک و هزینه درمان و سفر وتفریح فراهم می کند چرا به زن حق اجرت المثل دوران زوجیت تعلق می گیرد مگر این مواردی که گفتم هزینه حساب نمیشه؟قاضی به این هزینه ها توجه نمی کند ؟حتما باید واریز وجه به حساب خانم انجام شده باشد تا ثابت شود زن خرجی گرفته ؟

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اینکه شما فرمودید نفقه است که بله همین که خوراک و پوشاک و مشکن و وسایل درمان خانم و ..در حد شان ایشان فراهم شود کافی است،ولی اجرت المثل هزینه ی کارهایی است که خانم در منزل شوهر انجام داده است مثل نظافت و غذادرست کردن و ..

سلام دوست عزیز
طبق قانون زوجه در قالب سه عنوان از زوج میتواند مطالبه کند؛
نفقه؛ که در واقع شامل هزینه زندگی متعارف یک زن می باشد که بسته به شرایط و سطح زوجه متفاوت می باشد و در واقع با توجه به شرایط زوجه متغیر است و زن به موجب تمکین مستحق آن است و عدم پرداخت آن جرم انگاری شده و تمام مواردی که در متن سوال اعلام فرمودین مشمول نفقه است.
اجرت المثل؛ مبلغی است که از بابت انجام کارهایی که زن در خانه زوج، حسب تقاضا و دستور مرد، بدون قصد تبرع(رایگان) برای مرد انجام داده، به زوجه پرداخت میشود، مثلا زوجه ای که بدون قصد تبرع اقدام به تمیز کردن منزل، اشپزی و شستن لباس و... میکند میتواند مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت کند.
نحله؛ زمانی که مرد قصد طلاق زوجه را کند و زوجه مهریه پایینی داشته باشد و اجرت المثلی هم به وی تعلق نگرفته باشد، در این صورت دادگاه با توجه به مدت زندگی مشترک و شراط زوجه مبلغی را تعیین میکند که زوج در قالب نحله باید به زوجه بپردازد.
از بین مبالغ فوق؛ زوجه نفقه را هر لحظه می تواند مطالبه کند اما اجرت المثل علی الاصول در زمان طرح دعوای طلاق مطرح می شود.