آیا می توانم در دفاع از خود برای نفقه از رای غیابی تمکین استفاده کنم یا باید منتظر رای نهایی دادگاه باشم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۱ #57685807

توضیح:
باتوجه به اینکه همسرم بامن درگیر شده و منزل را نیز ترک نموده، بنده نیز طی دو مرحله، اول اظهار نامه و سپس توسط دادخواست اقدام به تمکین وی نموده ام. در مرحله اول (اظهار نامه) وی تمکین ننمود و در مرحله دوم (دادخواست الزام به تمکین) در شعبه حضور یافت و هر دو طرف نزد کارشناس از خود دفاع نمودند. ولی در مرحله دادگاه، زوجه حضور نیافت و رای دادگاه بصورت غیابی صادر شد (به نفع اینجانب)

سوال بنده این است که باتوجه به موارد فوق و نیز مهلت باقی مانده برای پرداخت نفقه (۱۰ روز) و رای غیابی دادگاه، آیا می توانم در دفاع از خود (برای نفقه) از رای غیابی فوق استفاده کنم یا باید منتظر رای دادگاه نهایی باشم؟ زیرا تا آن زمان می بایست مبلغ ۸ میلیون برای نفقه پرداخت کنم. اصولا چنین دادگاه هایی (الزام به تمکین) در چند مرحله است و آخرین مهلت (دادگاه به زوجه (پس از صدور رای) چند روز است؟

باتشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر رای غیابی می اشد دارای دو مرحله بدوی و تجدید نظر است.
پس از قطعیت رای میتوان به آن استناد نمود. ولی اینکه در چه دادگاهی مهلت ده روزه مانده تا نفقه پرداخت نمایید را بیان نکرده اید و نمی‌توان نظر قطعی داد.

سلام
میبایست رای نهایی داداگاه صادر شود.

باسلام. منتظر رای نهایی دادگاه باشید. زوجه نیز می تواند با توجه به اینکه رای دادگاهی که به نفع شما صادر شده و غیابی بوده است درخواست واخواهی رای کنند. و این امر روال پرونده را طولانی می کند.