میتوانم از صاحب سگ شکایت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۳۸۲ #57508229

سلام سگ گله به من در جاده خاکی حمله کرد و من زمین خوردم و پام پاره شد و ۴۰ تا بخیه خورد من

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید

با سلام
بر اساس ماده ۵۲۲ قانون مجازات اسلامی متصرف هر حیوانی که از احتمال حمله آن آگاه است، باید آن را حفظ کند و اگر در اثر تقصیر او، حیوان مزبور به دیگری صدمه وارد کند، ضامن است. این در حالی است که اگر از احتمال حمله حیوان آگاه نبوده و ناآگاهی ناشی از تقصیر او نباشد، ضامن نخواهد بود.
طبق تبصره یک این ماده، نگهداری حیوانی که شخص توانایی حفظ آن را ندارد، تقصیر محسوب می‌شود. همچنین بر اساس تبصره ۲، نگهداری از هر وسیله یا شیء خطرناکی که دیگران را در معرض آسیب قرار دهد و شخص قادر به حفظ و جلوگیری از آسیب‌رسانی آن نباشد، مشمول حکم تبصره یک این ماده است.
همچنین بر اساس ماده ۳۳۴ قانون مدنی، مالک یا متصرف حیوان مسئول خساراتی نیست که از ناحیه آن حیوان وارد می‌شود، مگر اینکه در حفظ حیوان تقصیر کرده باشد؛ اما در هر حال اگر حیوان به واسطه عمل کسی منشا ضرر شود، فاعل آن عمل مسئول خسارت وارده خواهد بود.
بنابراین شما می توانید با اثبات تقصیر چوپان ، مطالبه دیه و جبران خسارات وارده به خود را بنمایید و
در این موارد دادستان عمومی و انقلاب تهران هم گفته اند : آسیب‌رساندن به دیگران به هر وسیله‌ای که باشد جرم است، درباره حیوانات هم همین‌طور است. البته در این موضوعات، مالک و دارنده مسئول است بنابراین آسیب رساندن به دیگران چه از طریق حیوان و چه از طریق هر وسیله دیگری که باشد جرم است.

با سلام و احترام
بله میتوانید طرح دعوا کرده و خسارات‌ خود را مطالبه کنید