در صورت فسخ نکاح مهریه بهشون تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۶ #57348324

من در تاریخ ۹۸.۲.۴ با خانومی عقد دائم‌ کردم سر زندگی نرفتم رابطه زناشویی هم نداشتم‌ با ایشون اخیرا متوجه برگه سونوگرافی که مربوط به حاملگی ایشون که برای ۸ ما قبل از عقد ما بوده شدم در گوشی ایشون سوالم این من میتونم‌ با توجه به این مدراک که مورد تایید پزشک معالج ایشون بوده چون مهر ایشون پای برگه موجود فسخ نکاح کنم. چون ایشون هم مرتکب سقط جنین شده هم باکره نبوده و خودسو زمان عقد دوشیزه معرفی کرده با توجه به این موارک در صورت فسخ نکاح مهریه بهشون تعلق میگیره ؟ مچکر

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
مهریه ساقط میشود

با سلام
شما میتوانید اقدام به فسخ نکاح و در صورت اثبات ادعای خود مبنی بر غیر باکره بودن و سقط جنین حکم بر فسخ نکاح از دادگاه اخذ نمایید که در این صورت ( فسخ ) مهریه به زوجه تعلق نخواهد گرفت .

با سلام و احترام
اگر زن باکره باشد در صورت فسخ، مهریه به وی تعلق نمی گیرد مگر اینکه مرد بیماری عنن داشته باشد که در این صورت نصف مهریه به وی تعلق می گیرد. با توجه به مفهوم مخالف ماده مذکور هرگاه نکاح بعد از نزدیکی به جهتی فسخ شود ، زن حق دریافت مهریه را دارد و عدم نزدیکی باید ثابت گردد، لازم به ذکر است که هرگاه فسخ نکاح به دلیل فریبکاری زن باشد و این تدلیس و فریب بر طبق ارکان متشکله جرم فریب در ازدواج از جمله انجام مانور متقلبانه همراه با سوء نیت و به قصد فریب ، در دادگاه کیفری اثبات گردد ، زوجه در هیچ صورت حقی بر مهر ندارد ، زیرا  مطابق با اصول مسلم حقوقی به تقلب حقی به دست نمی آید ولی باید توجه داشت که در قانون ما در ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی و در سایر مقررات چنین امری بطور صریح و مستقیم پیش بینی نگردیده و ممکن است در بین قضات نظر مخالف مشاهده گردد

طبق ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود زن حق مهر ندارد