آیا از نظر قانون شرط عدم دخول در ازدواج صحیح است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۶۸ #57330955

با عرض سلام.
بنابر فتوای مرجع تقلیدم ازدواج موقت دختر باکره رشیده بدون اذن پدر به شرط عدم دخول صحیح است.
میخواهم بدانم از نظر قانون رشیده به چه کسی اطلاق میشود؟
آیا ازدواج موقت دختر بالغ باکره عاقل و رشیده بدون اذن پدر از نظر قانون جرم است؟ و اگر جرم است جرم آن چیست؟ با توجه به اینکه ازدواج موقت معمولا مخفیانه است و جز در ۳ مورد ثبت آن الزام ندارد؛آیا مخفیانه انجام دادن آن و ثبت نکردنش در دفترخانه جرم است؟
و بحث آخر اینکه این عقد موقت صرفا به جهت انجام گفتگوی تلفنی صورت میگیرد و موردی جهت مراجعه به دادگاه برای اثبات یا رفع ندارد
آیا درصورت آگاهی، خانواده طرفین میتوانند از دیگری شکایت کنند؟ در چه صورتی دادگاه ورود میکند؟
اگر هرگز نیاز به اثبات در دادگاه نباشد آیا میتوانند با هم ازدواج کنند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱.شرط عدم دخیل در ازدواج خلاف مقتضای ذات عقد نکاح است و باطل است
۲.ازدواج دختر باکره در هر صورت نیاز به اذن پدر دارد.

ازدواج دختر بدون اجازه پدر مسئله ای است که این روزها با آن سروکار داریم. ممکن است دختری خواهان ازدواج با شخصی باشد اما پدر او به هر علت اجازه ازدواج را به وی ندهد. در این موارد دختر می‌تواند با مراجعه به دادگاه اجازه ازدواج خود با دیگری را تحت شرایطی اخذ کند. طبق قانون مدنی ایران: «نکاح دختر باکره، اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه‌ پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه‌ او ساقط شده و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند».

چنین شرطی خلاف مقتضای ذات عقد نکاح است و باطل است.
البته نظر مخالف وجود دارد.

با سلام..
ازدواج دختر بدون اذن پدر جرم نبوده.. ولی در صورت اثبات عدم رشد دختر، ولی دختر می تواند در صورت ورورد خسارات از هر حیث، مطالبه خسارت نماید..
شرط عدم دخوال در ازدواج موقت که همون جاری شدن صیغه محرمیت می باشد، منع قانونی ندارد..
موفق باشید..

با سلام.وقت شما بخیر
ثبت شرط در ازدواج موقت مبنی بر مورد اشاره شده صحت داشته و در قانون فردی که به سن هجده سال تمام شمسی رسیده باشد رشید محسوب شده و ازدواج بدون آدم پدر جرم نبوده ولیکن چنانچه خسارات مالی وجانی متوجه دختر خانم باشد دختر خانمی که به سن قانونی رشد نرسیده و این موضوع در دادگاه اثبات شود با ولایت پدر میتواند ادعای خسارت نمایدودر صورت شرایط خاص امکان دریافت مهریه نیز موجود میباشد .جهت دریافت اطلاعات کاملتر با ثبت درخواست ارزیابی از طریق سامانه بنیاد وکلا امکان ارائه پاسخ را فراهم نمایید .درج تمام جزییات در این متن میسر نیست .موفق باشید

با سلام و احترام
رشد یعنی رسیدن به مرحله ای که شخص توانایی اداره ی امور مالی خود را داشته باشد. از لحاظ عقل ارزش خوب و بد اقتصادی را بفهمد. سن رشد در حقوق ایران ۱۸ سال است
ازدواج بدون اذن پدر جرم نیست، ولی ممکن است جبران خسارات وارده درخواست شود
عدم ثبت ازدواج موقت جز در آن سه مورد جرم نیست
تحت چه عنوانی شکایت کنند؟ بعید به نظر می‌رسد
ازدواج با شرط عدم دخول هم صحیح است
مقتضای ذات عقد نکاح ایجاد رابطه ی محرمیت است