سقط جنین زیر چهل روز رو بدون اجازه همسر چطور پیگیری نمایم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۹۷ #57246520

خانم من بدون اطلاع من سقط جنین کرده من چه کار باید بکنم

مشاوره حقوقی سقط جنین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت قابل طرح اسا

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نمایید وشکایت سقط جنین غیر قانونی راثبت کنید.

سقط جنین اگر بدون ضرورت و بدون مجوز پزشکی باشد جرم و قابل تعقیب است.

با سلام. با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پرونده راثبت کنید.
مجازات سقط جنین:
نطفه‌ای که در رحم مستقر شده است، دوصدم دیه کامل
علقه که در آن جنین به‌صورت خون بسته درمی‌آید، چهارصدم دیه کامل
مضغه که در آن جنین به صورت توده گوشتی درمی‌آید، شش‌صدم دیه کامل
عظام که در آن جنین به صورت استخوان درآمده، لکن هنوز گوشت روییده نشده است، هشت‌صدم دیه کامل
جنینی که گوشت و استخوان‌بندی آن تمام شده، ولی روح در آن دمیده نشده است، یک‌دهم دیه کامل
دیه جنینی که روح در آن دمیده شده است، اگر پسر باشد، دیه کامل و اگر دختر باشد، نصف آن و اگر مشتبه باشد، سه‌چهارم دیه کامل. البته باید این مطلب را نیز بدانید که علاوه بر دیه یکسری مجازات‌های تعزیری نیز برای سقط جنین پیش‌بینی شده است؛ یعنی سقط غیرقانونی مجازات‌های دیگری هم به دنبال دارد. براین اساس هرگاه دراثر جنایت وارد شده بر مادر، جنین از بین برود، علاوه‌ بر دیه یا ارش جنایت بر مادر، دیه جنین نیز در هر مرحله‌ای از رشد که باشد، پرداخت می‌شود.
باید این را نیز در نظر داشت که هرگاه زنی جنین خود را در هر مرحله‌ای که باشد، به عمد، شبه‌عمد یا خطا از بین ببرد، دیه جنین حسب مورد توسط مرتکب یا عاقله او پرداخت می‌شود و هرگاه جنینی که بقای آن برای مادر خطر جانی دارد، به منظور حفظ نفس مادر سقط شود، دیه ثابت نمی‌شود.

مطابق قانون مجازات اسلامی سابق نیز هرکس به واسطه دادن ادویه یا وسایل دیگر موجب سقط جنین زن شود به ۶ ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شد اگر عالما و عامدا زن حامله‌ای را راهنمایی به استفاده از ادویه یا وسایل دیگری می‌کرد که در نتیجه آن جنین وی سقط شود، به حبس از سه تا ۶ ماه محکوم می‌شد یا اگر طبیب یا ماما یا داروفروش و اشخاصی که به عنوان طبابت یا مامایی یا جراحی یا داروفروشی اقدام می‌کردند وسایل سقط جنین فراهم می‌ساختند یا مباشرت به اسقاط جنین می‌کردند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شد.

از طریق دفترخدمات قضایی یا مراجعه مستقیم به دادسرا می توانید شکایت مطرح بنمایید.

سلام
چنانچه مدارک پزشکی جهت ارائه سقط جنین در دست دارید میتوانید اثبات کنید و شکواییه سقط جنین بدون اجازه همسر مطرح نمایید