مالیات بر ارث، چه میزان میباشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۱ #57214380

سلام
دایی بنده از پدرش زود تر فوت کرده و ملکی از دایی به ارث مانده و طبق قانون یک ششم آن به پدر بزرگ من میرسه و این یک ششم به مادر من که تنها وارث پدر بزرگ هست می رسد.
می خواستم بدونم مالیات بر ارث در این مورد چگونه گرفته خواهد شد؟و این مالیات چقدر هست؟

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به طبقات وراث متفاوت خواهد بود

این موضوع توسط اداره مالیات محاسبه خواهد شد

سلام
قانون مالیات بر ارث بر اساس فصل چهارم قانون مالیات مستقیم اعمال می شود.

برای انتقال اموال متوفی نیاز به گواهی مالیات بر ارث می باشد. برای اخذ گواهی فوق، می بایست به اداره مالیات مراجعه کرده و اموال متوفی را در اظهارنامه مالیات بر ارث گزارش کرد. برخی از اموال متوفی مثل سنوات پایان کار و وجوه پرداختی توسط بیمه مانند مستمری بازنشستگی، دیه و خسارت بیمه عمر از پرداخت مالیات بر ارث معاف می باشند.

مالیات بر ارث بر اساس طبقه وراث و نوع دارایی محاسبه می شود. پدر، مادر، همسر و فرزندان به عنوان طبقه اول شناخته می شوند. برای مثال مالیات بر ارث ملک برای طبقه اول، ۷.۵ درصد ارزش معاملاتی آن می باشد.

سلام
مالیات برارث مانند سایر منابع مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود.مالیات بر ارث