با توجه به موارد فوق متنی که بین ما رد و بدل شده است تا چه حد معتبر است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۴ #57185123

با سلام چند وقت پیش یک نفر با وعده پرداخت مبلغی خواهان خرید سهام من در یک شرکت شد. روی یک کاغذ معمولی متنی با این مضمون نوشته شد. "اینجانب........شصت درصد از سهام شرکت .... را به آقای ....رئیس هیات مدیره صلح کردم." این متن بدون امضای هیچ شاهدی و صرفا با امضای ما دو نفر انجام شد. قرار بر این شد بعد از پرداخت پول انتقال رسمی سهام به صورت محضری انجام شود که به دلیل عدم تعهدات طرف مقابل این موضوع منتفی شد.
نکته دیگر اینکه تمامی اسناد رسمی شرکت اعم از روزنامه رسمی و اسانامه به نام بنده هست و در هیچ یک از اسناد نامی از ایشان نیست.
آیا این فرد می تواند از این سند علیه من استفاده کند.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
عباراتی که درج نمودید حاکی از صلح بلاعوض موضوع ماده ۷۵۷ قانون مدنی است و طرف برای اعتبار بخشیدن به آن نیازی به پرداخت عوض یا مبلغی به شما ندارد. از طرفی صلح عقد لازم است و شما نمی توانید آن را بصورت یکجانبه فسخ نمایید. لذا طرف می تواند از طریق دادگاه الزام شما را به نقل و انتقال سهام درخواست نماید. بنابراین با توجه به ضعف ادله شما، بهتر است با طرف وارد مذاکره شده و سازش نمایید.

صلح نامه عادی تنظیمی دارای اعتبار بوده و خریدار یا صلح گیرنده میتواند به استناد نوشته مذکور الزام شما به ایفای تعهدات را درخواست نماید . اگر در متن صلح نامه تعهدات مالی وجود دارد که طرف مقابل از ادای آن تعهدات خودداری نموده است ، باید سریعتر اظهارنامه ای ارسال و اعلام فسخ نموده و از طریق قضایی نیز فسخ را تنفیذ نمایید .

سلام. به هرحال اگر در متن صلحنامه قرار بوده ایشان مبلغی پرداخت کند و پرداخت نکرده، پس تعهد شما هم منتفی شده.