آیا به داور رجوع کنم بهتره و زودتر نتیجه میده یا که دادخواست به دادگاه بدم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۷۰ #56601126

پیش خرید آپارتمان کردم ولی در مبایعه نامه اسمی از پیش فروش نیست ولی در کل ماهیت قرارداد پیش فروش هست، چون از زمان قرارداد تا تاریخ تحویل یکسال فاصله دارد و در حال ساخت هست و هنوز تحویل داده نشده و تاخیر دارد،پس در نتیجه قرارداد پیش فروش حساب میشه،حالا روزانه تاخیر ۵۰ هزار زدم و در پایین مبایعه نامه این جمله درج شده:

((درصورت عدم وصول تعهد طرفین چه فروشنده و چه خریدار هر دو موظف به پرداخت ۱۵ درصد قرارداد درصورت عدم وصول تعهد طرفین میباشد))

سوال اول

حالا علاوه بر روزی ۵۰ هزار تومن این جمله هم خسارت تعلق میگیره چون واقعا الان کلی مصیبت دارم چون نتونست سرموقع تحویل بده وخساراتی به من وارد شده.

نکته. :طبق ماده ۲۰ قانون پیش فروش میگن داوری اجباری هست و میتونید کار رو به داوری بکشونید و به طرف مقابل اظهار نامه برای رجوع به داوری رو بفرستید.

میخوام بدونم داوری به نفعم هست و زودتر به نتیجه میرسم یا که رویه دادگاه رو بگیرم؟

سوال دوم

اگه به داوری رجوع کنیم میشه خسارات مربوط به قانون پیش فروش علاوه بر موارد مبایعه نامه که نوشتیم بقیه رو ازجمله اجرت المثل، عدم تکمیل قسمت‌های مشاعی روزانه به نیم هزارم درصد السهم خریدار، عدم انتقال سند روزانه یک هزارم مبلغ قرارداد که اینا رو شامل بشه که فروشنده هم کوتاه بیاد و بدون دردسر خونه رو تحویل بده؟

تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ظاهرا قرارداد شما به صورت عادی تنظیم شده نه رسمی بنابراین خسارات مذکور در قانون پیش فروش قابل مطالبه نیست . هم چنین شرط داوری ماده ۲۰ هم منتفی است . باید به شرایط قراردادی عمل شود . برای ارائه مشاوره باید متن قرارداد به صورت کامل مطالعه شود.

اگر در قرارداد موضوع به داوری ارجاع نشده باشد امکان صدور رای داوری وجود ندارد مگر با رضایت طرفین
در خصوص قراردادپیش فروش و ماده ۲۰قانون پیش فروش به عرض می رساند قانون فوق زمانی حاکم خواهد بود که بر اساس قانون فوق قرارداد تنظیم شده باشد
در خصوص خسارت تاخیر در تحویل میزان مبلغ قید شده در قرارداد به شرط ایفای تعهد از جانب شما قابلیت وصول دارد و اظهار نظر در خصوص سار شرایط با مطالعه قراداد شما امکان پذیر خواهد بود

قرارداد پیش‌فروش و نیز قرارداد واگذاری حقوق و تعهدات ناشی از آن باید با رعایت ماده (۲) قانون پیش فروش از طریق تنظیم سند رسمی نزد دفاتر اسناد رسمی و با درج در سند مالکیت و ارسال خلاصه آن به اداره ثبت محل صورت گیرد .در این صورت طبق ماده ۲۰ این قانون باید از طریق داوری اقدام شود . در غیر این مورد اگر داوری در قرارداد پیش بینی نشده باشد تنها مرجع رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد شما دادگاه خواهد بود

با درود صرف نظر از این موضوع که قرارداد شما پیش خرید هست یا نه. رجوع به داوری بایستی صراحتا در قرارداد شما پیش بینی شده باشد و به صرف اینکه ماهیت قرارداد پیش فروش هست نمیتوان به داوری رجوع کرد.