آیا میتوانم از اعضای خانواده همسرم در دادگاه شهادت بگیرم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۲۵ #56402527

سلام و عرض ادب
بنده سال ۸۶ در سن ۱۶ سالگی با همسرم ازدواج کردم و بعد از ۱۳ سال زندگی مشترک، با یک فرزند ۱۸ ماهه در شرف طلاق هستم همسر بنده در حدود سال های ۸۹-۹۰ با چاقو بازوی بنده رو مجروح کرد ولی بنده بنا به شرایط محیط زندگیم که یه روستای دور افتاده بود و همینطور اجازه ندادن همسرم نتونستم شکایت کنم، چند سال بعد همسرم مجددا به بنده حمله کرد و دستمو شکست و باز هم بنده سکوت کردم و نتونستم شکایت کنم، نکته ای که باید عرض کنم اینه که در هر دوی این حوادثی که برام رخ داده داداش شوهرم و همسرش شاهد بودن و دیدن که چه اتفاقی برام افتاده، حالا که بنده در حال طلاق گرفتنم میخواستم ببینم دادگاه میتونه اون دو نفر رو برای شهادت در مورد همسرم به دادگاه احضار کنه و ازشون با سوگند به قرآن شهادت بگیره که آیا دیدن که همسرم منو با چاقو زده یا خیر آیا میشه یا نمیشه؟؟ بازم یادآوری میکنم که در واقع بنده میخوام از نزدیک ترین افراد به همسرم برای خودم استشهاد بگیرم و این کارو میخوام توسط دادگاه انجام بدم که قاضی اونا رو احضار کنه
ممنون میشم جواب بدید که چه کاری باید انجام بدم و آیا میتونم از این موضوع برای طلاق گرفتنم استفاده کنم یا خیر؟؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درودبرشما
اگر منظورتان این است که در دادخواست مربوط به طلاق از شهود ذاستفاده کنید اولا دادگاه راسا شهود رو دعوت نمیکنه بلکه شمابایدشهودی معرفی کنید تادادگاه اونارو دعوت کنه ضمن اینکه شهوداگر نیان دادگاها اونارواجباربه حضور نمیکنه ثانیا اگربخواهید از ضرب وجرح دردعوای طلاقتون استفاده کنیددرابتدابایدبه دادسراشکایت کنید.

درود ،
محکمه در صورتی که لازم‌ بداند یا به تقاضای متهم میتواند در خواست احضار شهود را بکند در صورتی که شهود احضار شوند ولی در موعد مقرر حاضر نشوند جلب میشوند البته جلب به معنای الزام به شهادت نیستند و صرفا به دلیل بی اعتنایی به امر دادرس جلب میشوند و به مجرد حضور در جلسه ازاد میشوند و الزامی هم به شهادت ندارند چراکه وقتی اصل برائت حق سکوت به متهم میدهد به طریق اولی شهود هم حق سکوت دارند و التزامی متوجه انان نیست
موفق باشید

با سلام
میتوانید احضار شهود را از مرجع قضایی بخواهید .
اما با توجه به اینکه از این اتفاق ها سالها گذشته است.پزشکی قانونی ممکن است نتواند تشخیص ندهد.

با سلام
برای اثبات عسر و حرج می توانید این امر(شهادت شهود مدنظر) را از دادگاه بخواهید

سلام شهود شما می توانند در دادگاه حاضر شده و سوگند یاد کنند که این اتفاق برای شما رخ داده است.