آیا قتل عمد در حالت مستی شامل جرائم حدی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۳۰۲ #56234805

سلام
و اگر مرتکب بعد از صدور حکم مجنون شد ایا مجازات میشود؟

مشاوره حقوقی قتل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
گرچه برخی فقها عذر مستی را رفع مسوولیت نسبت به قتل در حال مستی مجرمانه ندانسته اند، اما قانون مجازات اسلامی به تبع برخی دیگر از فقها، قتل در حال مستی را با دو شرط مستوجب قصاص نمی داند: اول اینکه مست، به کلی مسلوب الاراده شده باشد و دوم اینکه، خود را برای ارتکاب قتل مست نکرده باشد.
هر چند قانونگذار مجازات اسلامی در انعکاس این حکم شرعی، هنر خویش را در پاره ای موارد به رخ کشیده است، اما دقت لازم را در موارد دیگر و از جمله ارتکاب جنایات کم تر از قتل و سایر جرایم (همچون حدود و تعزیرات) در حال مستی انجام نداده است و در نتیجه نتوانسته قانونی جامع و کاملا مطابق شرع به رشته تحریر درآورد.

مصرف مسکر و مستی از جرائم حدی هست و در مورد قتل عمد حتما منجر به قصاص نفس میشود مگر در صورت رضایت ولی دم که تعزیر بدل از قصاص نفس میشه. اگه بعد از صدور حکم مجنون بشه تا زمان افاقه، اجرای حکم به تعویق می افتد