آیا میشود سفته را نیز مثل چک و مهریه از طریق اجرای ثبت وصول کرد یا خیر؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۰۰ #56011755

با سلام
در صورت مثبت بودن لطفا پروسه و روال آن را توضیح بفرمایید

مشاوره حقوقی سفته
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و درود خیر اداره ثبت امکان وصول سفته را ندارد.

درود
خیر اداره ثبت برای سفته اجراییه ثبتی صادر نمی نماید .

باسلام
ازبین اسناد تجاری صرفا چک از طریق اجرای ثبت قابل وصول است.

خیر سفته قابل اجرا از طریق ثبت نمی باشد.

امکان وصول سفته از طریق اجرای ثبت وجود ندارد مگر آنکه نسبت به واخواست سفته اقدام نمایید که در آنصورت تحت شرایطی امکان صدور اجرائیه وجود خواهد داشت .

با سلام
اصولا اسناد رسمی که توسط هر یک از دفاتر اسناد رسمی در حیطه اختیارات و مطابق با قانون تنظیم شده باشد اسناد لازم الاجرا محسوب می شوند که علاوه بر مطالبه و الزام طرف مقابل به ایفا آن از طریق دادگستری از طریق اداره ثبت نیز می توانند اقدام نمایند.

حال ممکن است اسنادی را قانون جز اسناد لازم الاجرا شمرده باشد و مزیت اسناد لازم الاجرا را برای آن لحاظ کرده باشند .
مطابق با قانون صدور چک و آئین نامه اجرای مفاد اسناد لازم الاجرا یکی از اسنادی که قانون آن سند را جز اسناد لازم الاجرا بر شمرده است چک است. چک به دلیل اینکه در عرف معاملاتی نقش بسزایی دارد و همچنین انتقال آن به سهولت صورت می گیرد افراد و تجار متمایل به استفاده از چک می شوند.اما در خصوص سفته قابلیت اجرا از طریق اجرای ثبت ندارد .

اگر چه سفته و چک هردو سند تجاری هستند اما سفته سند لازم الاجرا نیست برعکس چک، و درهیچ قانونی بر لازم الاجرا بودن سفته تصریح نشده است بنابراین متعهدله سفته باید طرح دعوا حقوقی نماید تا چنانچه حکم لازم الاجرا به سود وی صادر شد در راستای اجرای حکم وجه چک از متعهد اخذ و تحویل متعهدله خواهد شد.
پس از طریق ثبت نمی‌توان اقدام کرد.
موفق باشید. عاشوری