مزد ایشان طبق چه مبنایی محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۷۹ #55957817

شخصی ۵۰ روز برای ما کارگری کرده و در آخر مخارج و جای خواب ایشان کسر شده و مابقی حساب بهشون پرداخت شده الان مدعی شده که تعداد بیشتر روز کار کرده قراردادی هم نداریم الان شاهد هم آورده که برای ما کار کرده ولی تعداد روزش رو شاهد نداره اگه در شورای حل اختلاف ما محکوم شویم مزد ایشان طبق چه مبنای محاسبه میشود؟
چون ادعای خودش روزی ۶۰ تومان است آیا طبق ادعای خود کارگر محاسبه میشه یا طبق حقوق اداره کار؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطالبه مزد درصورت اداره کار است نه شورای حل اختلاف

با سلام
۱-در خصوصادعای بیش از ۵۰ روز کار این فرد کارگر است که می بایست ادعای خود را ثابت کند و در صورت ارائه شاهد ، شاهدها باید وفق قانون مدنی دارای شرایط عمومی و اختصاصی باشد از جمله اهلیت عقل نداشتن نفع شخصی در دعوا و ... که البته تشخیصو احراز این شرایط با هیات تشخیص یا حل اختلاف اداره کار است .
۲-خود شهادت نیز باید شرایطی داشته باشد تا بر اساس آن رسیدگی کننده به اختلاف کارفرما(شما) و کارگز بر اساس آن شهادت را بپزیرد از جمله این شهادت باید از روی قطع و یقین باشد نه بطور شک و تردید (ماده ۱۳۱۵ ق. م) لذا شاهد این کارگر باید دقیقا بگویدبر چه اساس مطلع است که ایشان بیشتر از ۵۰ روز کار کرده و دقیقا چند روز بیشتر آیا مسئول حضور غیاب کارخانه و کارگاه بوده آیا همکار کارگر بوده وبا چشم هر روز دیده که کارگز مثلا به مدت ۶۰ روز به کارگاه می آمده است یا خیر.
۳- تشخیص درجه ارزش و تاثیر گواهی گواه(همان شاهد) و نیز تعداد شاهدان به نظر دادگاه است در مواردی قانون تعداد شاهد را در مقررات تعیین نموده ولی معمولا حداقل دونفر شاهد باید وجود داشته باشد و بیشتر گفتار شاهدان است که مهم است که آیا گفته شان ادعای مدعی را ثابت می کند یا خیر.
۴-در مورد حداقل حقوقمزایا به صرف اعلام کارگر نیست و بر اساس مقررات تعیین می شود مگر اینکه توافقی بین شما و کارگر بوده باشد.
پیروز باشید