فروشنده در حبس است، آیا این حکم میتواند باعث ابطال پیش خرید آپارتمان شود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۱۲ #55438071

با سلام
بنده یک واحد آپارتمان در سال ۹۴ به صورت قولنامه ای پیش خرید کردم و در سال ۹۵ سند به صورت هبه ای به نامم زده شده، فروشنده به دلیل بدهی و فروش مال غیر محکوم و در زندان است، دادگاه ورشکستگی ایشان را تایید و تاریخ توقف را ۹۳/۱/۱ اعلام کرده.
آیا این حکم میتواند باعث ابطال سند بنده شود؟
آیا بنده باید به این حکم که از روزنامه متوجه شدم اعتراض بزنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ایشان از تاریخ توقف ممنوع از معامله بوده اما معامله ایشان باطل نیست غیر نافذ است

سلام دوست گرامی
بله این معامله به ضرر سایر دیان است و قابل ابطال از طرف دادگاه

بله بعد از تاریخ توقف حق انتقال رو نداشته است

بله قطعا میتونه باعث ابطال بشه ولی خب در هر صورت میتونین اعتراض بزنید

با سلام
اولامطابق ماده ۵۳۷قانون تجارت
اعتراض باید از طرف تاجر ورشکسته در ظرف ده روز و از
طرف اشخاص ذی‌نفع که در ایران مقیمند در ظرف یک ماه و از طرف آن‌هایی که در خارجه اقامت دارند در ظرف دو ماه به عمل آید. ابتدای مدت‌های مزبور از تاریخی است که احکام مذکوره اعلان می‌شود لذا از تاریخ اعلان حکم به ورشکستگی شخص یک ماه فرصت دارید بعنوان شخص ثالث به حکم صادره اعتراض نمایید
ثانیامطابق ماده ۴۲۳ قاون مذکور
هر گاه تاجر بعد از توقف، معاملات ذیل را بنماید باطل و بلااثر خواهد بود:
هر صلح محاباتی یا هبه و به طور کلی هر نقل و انتقال بلاعوض اعم از این که راجع به منقول یا غیرمنقول باشد
لذا هبه تنظیمی با جنابعالی نیز در صورت اقدام قضایی از ناحیه ذینفع قابل ابطال است

با سلام بله میتواند باعث ابطال سند گردد بویژه اینکه در سال ۹۵ معامله به هبه تغییر ماهیت داده است.

سلام
فرد ورشکسته از تاریخ توقف حق نقل و انتقا اموال را ندارد
شما می توانید نسبت به اعتراض اقدام نمایید