ایجاد پنجره در دیوار آپارتمان، نیاز به مجوز شهرداری دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷,۸۶۰ #55370734

سلام خدمت وکلای عزیز
آپارتمان من پشت به ساختمان میباشد و پشت ساختمان ما حیاط ساختمان دیگری وجود دارد.
میخواستم در دیواری که پشت ساختمان هست پنجره جهت روشنائی بیشتر برای آپارتمان خودم در بیارم، آیا نیاز به مجوز شهرداری میباشد؟

مشاوره حقوقی شهرداری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله نیاز به کسب اجازه از ساختمان روبرو هم میباشد

با سلام
هرچند ماده ۱۳۰ قانون مدنی مشعر است بر اینکه کسی حق ندارد از خانه خود به فضای خانه همسایه‌، بدون‌اذن او خروجی بدهد و اگر بدون اذن‌، خروجی بدهد ملزم به رفع آن‌خواهد بود ولیکن در قوانین ومقررات شهرداری و شهرسازی که مالکین و ناظرین
ملزم به رعایت آنها هستند این مطلب نیز قید شده است:
«پنجره های مشرف به املاک مجاور و مقابل ضروری است تا ارتفاع ۱.۷۰ متر با شیشه ثابت و مشجر اجرا شده و بازشو آن را در ارتفاع بیش از ۱.۷۰ قرار داد

لذامن حیث المجموع چنین به نظر می رسد که بازکردن پنجره به سمت املاک مجاور به شرط رعایت این سه نکته بلامانع است :

۱- موجب تضرر همسایه نباشد.

۲- تا ارتفاع ۱.۷۰ باشیشه ثابت و مشجر باشد.

۳- در صورت داشتن بازشو ارتفاع آن بالاتر از تراز ۱.۷۰ باشد.

این نتکته قابل توجه می باشد که در عین حال همسایه مجاور می تواند جلو پنجره را بوسیله دیوار یا نصب پرده گرفته و مانع دید شود.

باز کردن روزنه و یا شبکه بلا مانع میباشد اما برای باز کردن پنجره ودر باید با اجازه مالک باشد

سلام بله نیاز است و اگر مشرف است مجوز صادر نمی شود.

چنین امری از لحاظ مقررات شهرداری و ثبتی و حقوق سایر مالکین خلاف قانون است.

سلام

بله نیاز به مجوز دارید ضمن اینکه پنجره شما رو به حیاط دیگران هست و مالک می تواند تقاضای مسدود کردن پنجره شما را بنماید