چه روشی وجود دارد که به طور کلی تمامی اموال مرد پس از فوت به همسر وی تعلق گیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۷۲ #55252891

با سلام و عرض ادب
من و همسرم فرزندی نداریم و ایشان میخواهند پس از فوتشان تمامی اموال به بنده تعلق گیرد و نیازی نباشد هر بار با خرید هر ملکی صلح عمری کرده و هزینه کنند. می دانم سهم ارث زن ۱/۸ اموال است
آیا میتوان کل مهریه را پس از فوت از سهم املاک همسر فوت شده دریافت کرد؟
آیا در صورت فوت مرد، نیمی از اموالی که پس از ازدواج به نام مرد شده است و وی مالک آنها بوده است به همسرش میرسد؟ (طبق بندی که در عقدنامه ازدواج تحت عنوان شریک بودن همسر در نصف اموال شوهرش وجود دارد)
آیا وکالت تام به زوجه این اختیار را می دهند که اموال همسرش را پس از مرگ تصاحب کند؟
میدانم صلح عمری گزینه ای برای انتقال املاک پس از مرگ است اما در صورتی که املاک جدیدی خریداری شود و یا ملکی که صلح عمری روی آن شده است فروخته شود باید هر بار برای هر ملک صلح عمری را انجام داد و هزینه کرد
به طور کلی به جز صلح عمری چه قانونی و بندی وجود دارد که یک مرد بتواند طبق آن مطمئن شود کل اموالش پس از مرگ به همسرش تعلق می گیرد و نیازی ندارد هر بار برای صلح عمری هزینه کند؟

مشاوره حقوقی صلح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام

سهم الارث زوجه بدین شرح است
ماده ۹۴۶ - (اصلاحی ۲۱/۱۲/۱۳۸۷) زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد.
اصلاحی مورد ذکر:
چاپ شده در روزنامه رسمی شماره ۱۸۶۵۱ مورخ ۲۱/۱۲/۱۳۸۷
ماده واحده - مواد (۹۴۶) و (۹۴۸) قانون مدنی مصوب ۱۸/۲/۱۳۰۷ به شرح زیر اصلاح و ماده ۹۴۷ آن حذف می گردد:
ماده ۹۴۶ - زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد.
ماده ۹۴۸ - هرگاه ورثه از اداء قیمت امتناع کنند، زن می تواند حق خود را از عین اموال استیفاء کند.

وکالت نامه با فوت طرفین باطل می شود

مهریه خود را میتوانید مطالبه کنید

اموال را زمان خرید مستقیم به نام شما انتقال دهند

سلام مهریه را میتوان از ماترک برداشت درخصوص وکالت ،وکالت بافوت شخص به اتمام میرسد میتوانید درزمان حیات یا به صورت قطعی یاصلح عمری اقدام نمایید

سلام
میتوانید از طریق مطالبه مهریه اقدام نمایید.

بهترین اقدام در خصوص این موضوع مطالبه مهریه و سپس توقیف اموال است.

- در قوانین ارث هرگاه متوفی فاقد فرزند باشد یک چهارم ماترک به عنوان سهم الارث زوجه در نظر گرفته میشود .
- قاعده تنصیف مندرج در عقدنامه مختص زمانی است که زوج قصد طلاق زوجه را داشته باشد و ارتباطی با ارث و ماترک ندارد .
- در صورت فوت زوج امکان درخواست مهریه توسط زوجه از محل ماترک وجود دارد .
- وکالتنامه با فوت وکیل یا موکل باطل و بی اعتباری بوده و لذا اخد وکالت از ایشان بی فایده است .
- بهترین و تنها راه ممکن انتقال اسناد از طریق صلح عمری یا به صورت قطعی در زمان قبل از فوت می باشد .