سلام، قانون اجاره دادن یک مغازه ای که سرقفلی آن را خریده ایم چیست؟؟؟؟؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۶,۶۳۰ #5461

پدر من 12 سال پیش سرقفلی یک مغازه ی زیر پله را که دارای 3 مالک بوده خریداری نمود اکنون قصد دارد آن را اجاره دهد آیا قانون میگوید باید به مالکین وجهی از اجاره دریافتی را پرداخت کند؟؟ یا آیا عرف چنین می باشد؟؟؟؟؟
اگر به جای اجاره دادن مغازه را به امانت به دست شخصی بسپارد چطور؟؟؟؟
لطفا راهی را پیشنهاد دهید که مجبور به پرداخت جه به مالکین مغازه نباشیم

مشاوره حقوقی سرقفلی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قرارداد را مطالعه بفرمایید درصورتیکه پدرتان حق انتقال به غیر را داشته باشد نیازی به پرداخت وجه به مالک نمی باشد .

با سلام کار بر گرامی در پاسخ به سوال شما باید قایل به تفکیک شد اگر حق سرقفلی شما مشمول قانون مصوب ۵۶ باشد در آنصورت شما حق انتقال به غیر را نخواهید داشت مگر اینکه صراحتا در قرارداد اجاره این امر شرط شده باشد لیکن چنانچه حق سرقفلی شما مشمول قانون سال ۷۶ باشد در آنصورت اصل بر قابل انتقال بودن حق سرقفلی می باشد مگر اینکه این حق طی شرطی از مستاجر سلب شده باشد. موفق باشید.

با سلام
طبق ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر سال 76 :هرگاه مالک، ملک تجاری خود را به اجاره واگذار نماید می تواند مبلغی را تحت عنوان
سرقفلی از مستأجر دریافت نماید. همچنین مستأجر می تواند در اثناء مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستأجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند، مگر آنکه در ضمن عقد اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد.
بنابراین در صورتی که در قرارداد اجاره این حق از پدر شما سلب نشده باشد نباید وجهی به مالکین پرداخت نماید.
موفق باشید