ایا امکان دارد متوفی یک شناسنامه باطل و یک شناسنامه باطل نشده داشته باشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۰۳ #54134324

با سلام پدرمن در خردارماه به رحمت خدا رفته شناسنامه اش را که در آن نام مادرم بعنوان همسر دائم و نام ما چهار فرزندش قید شده بود که قبل از تدفین در اداره ثبت احوال بهشت زهرا باطل شد .
مدتی بعد از آن برای گواهی انحصار ورثه اقدام کردیم و مراحلش طی شد و از ما ترک پدرم باز دید شد و مالیاتی برای آن تعیین شد.
حالا دو عمویم ادعا میکنند که پدرم یک شناسنامه ی دیگر دارد که نام دختری دیگر از پدر در آن ثبت است و احتمالا باطل هم نشده ( لازم به ذکر است که ما از وجود خواهر ناتنی از ابتدا با خبر بودیم ولی نمیدانیم مادر صیغه ای بوده یا دائم)
از آنجا که ما مدرکی از او نداشتیم که به اداره ی انحصار ورثه بدهیم و قید هم نکردیم در قسمت وراث خود او میبایست در مدتی که اداره ی مربوطه مهلت میدهد تا هرکسی که صاحب حق است مراجعه کند و ادعای سهم کند ، نیامده .و حالا با آن شناسنامه دوم می خواهند از طرف دختر پدرم از ما شکایت کنند.و لازم میدانم عرض کنم هنوز مالیات زمینی که از پدرم مانده را ندادیم و ملک را نفروختیم و چیزی تقسیم نشده .لطفا ما را راهنمایی بفرمایید.
و تکلیف شناسنامه ی دوم چطور میشود ؟
و این که عمویم ادعا میکند که ماترک سوای این ملک بصورت وکالتی پدرم به او داده ودر دست اوست .

مشاوره حقوقی ثبت احوال
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ،اون فرزند دختر هم از پدر شما ارث میبرد.در خصوص شناسنامه بایستی به ثبت احوال مراجعه نمایید.

با درود فرزند به هر حال جز وراث محسوب می‌شود

فرقی نمیکند که او فرزند بوجود امده از نکاح موقت بوده یانکاح دائم ،اگر واقعا ایشان فرزند پدر شما باشد ،حتما جزو وراث خواهد بود .