آیا با شکایت همسرم قانون من را مجبور میکند سند بنامش بزنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۰۷ #53721806

باسلام احتراما سال ۹۴ بنده یک زمین مسکونی بدون کدپستی خریدم.شش ماه بعد همسرم گفت ۳ دانگ آن را بنام من بزن که پولش را میپردازم.بقولش اطمینان کردم و به بنگاه رفتیم و با یک مبایعه نامه دارای کد رهگیری ۳ دانگ را بنامش زدم.قرار بود همسرم پول سه دانگ را که ۵۰ میلیون شد به من بدهد ولی تاکنون به من نپرداخته اما در مبایعه نامه قید شده که خریدار فی المجلس ثمن را پرداخت کرده درصورتیکه واقعا هیچ مبلغی به من پرداخت نکرده.
اکنون همسرم میگوید بیا ۳ دانگ زمین را بنامم سند بزن وگرنه شکایت میکنم.آیا با شکایت همسرم قانون من را مجبور میکند سند بنامش بزنم؟ متاسفانه در مبایعه نامه کلیه خیارات به غیر از خیار تدلیس از دو طرف سلب شده با این اوصاف من چطور میتوانم از حق خودم دفاع کنم تا سند را بنامش نزنم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود هر مدعی یا شاکی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود

هر کس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی‌ علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد، اثبات امر بر‌ عهده او است.

با سلام چه عدم پرداخت ثمن اثبات شود و چه اثبات نشود به اصل معامله خللی وارد نمی شود چون شما پذیرفته اید که ثمن بعدا پرداخت شود لذا معامله صحیح است وشما تنها مستحق دریافت ثمن می باشید پس همسر شما هم حق الزام به تنظیم سند را دارد.
در صورتی که دادخواست الزام به پرداخت ثمن بدهید می توانید به این نکته اشاره کنید که این حجم پول معمولا از طریق بانکی جابه جا می شود و امکان مبادله این حجم پول نقد در بنگاه وجود ندارد.در ضمن بنگاهدار نیز می تواند موضوع را روشن کند .همچنین اگر همسر شما مدعی است به صورت نقدپرداخت کرده است قاعدتا باید این پول را از بانک دریافت کرده باشد لذا باید فیش برداشت از حساب یا پرینت برداشت داشته باشد. این موارد تنها نشانه است و مجموع این امور شاید باعث شود که قاضی به این نتیجه برسد که در زمان معامله ثمن پرداخت نشده است.اما عملا احتمال این مساله پایین است.

سلام
بله ایشان می توانند دادخواستی مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی را ارائه نمایند
در مقابل شما دادخواستی مبنی بر مطالبه ثمن معامله به طرفیت ایشان مطرح کنید.
در صورتی که نتوانید با ادله با ادله و لایحه ی مناسب،ادعای خود مبنی بر عدم‌ پرداخت را اثبات نمایید، رای بر علیه شما صادر خواهد شد.

همسر شما باید چگونگی پرداخت ثمن را برای دادگاه روشن نماید .شما در صورت طرح دعوی از جانب ایشان مطالبه ثمن نمایید

با سلام همسر شما حق طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی را دارد و شما باید دعوی تقابل الزام به پرداخت ثمن مطرح نمایید و اثبات کنید که پول به شما پرداخت نشده است در غیر این صورت محکومیت شما محتمل خواهد بود و با توجه به قید عبارت تمام ثمن پرداخت شده است در مبایعه نامه، عملا امکانی متصور نیست.