فرق ترک انفاق با مطالبه نفقه چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹,۴۶۵ #53435184

سلام

خسته نباشید

من از همسرم شکایت کیفری ترک انفاق کردم.

میخواستم بدونم مطالبه نفقه هم لازمه؟

فرق ترک انفاق با مطالبه نفقه چیه؟

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ترک انفاق در دادگاه کیفری رسیدگی میشود که محکومیت حبس بهمراه دارد و مطالبه نفقه در دادگاه حقوق که محکومیت مالی بهمراه دارد .

در مقابل ترک وظیفه پرداخت نفقه از سوی شوهر، زن می‌تواند دو اقدام انجام دهد: شکایت خود را به دادگاه کیفری تقدیم کند یا دادخواست خود را به دادگاه حقوقی ارائه دهد.
نفقه مربوط به زمان حال از طریق کیفری قابل مطالبه و نفقه مربوط به گذشته با ارائه دادخواست حقوقی قابل پرداخت است یعنی اگر مردی در طول پنج سال ازدواج خود به هیچ‌ وجه نفقه پرداخت نکرده باشد، زن می‌تواند شکایت کیفری تقدیم دادگاه کند و نفقه حال حاضر خود را بگیرد اما برای پنج‌سال گذشته که مرد نفقه پرداخت نکرده است، باید به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست تقدیم کند.

باسلام شکایت ترک انفاق و همچنین مطالبه نفقه دو مقوله جدا از هم می باشد شکایت ترک انفاق صرفا به جهت رسیدگی کیفری و بحث جرم و مجازات می باشد و چنانچه زوج از پرداخت نفقه امتناع نماید منجر به صدور محکومیت برای ایشان می گردد و دادخواست مطالبه نفقه یک دعوای کاملا خانوادگی بوده و به جهت مطالبه مال و نفقه از زوج می باشد و در صورت محکومیت زوج به پرداخت نفقه مقرری ماهیانه چنانچه از پرداخت در مرحله اجرای احکام خودداری نماید تقاضای برگ جلب به ایشان را می توانید از اجرای احکام درخواست نمایید
به موجب نظریه شماره ۱۹۶۷/۷ مورخه ۲۴/۳/۸۳ اداره حقوقی تحقق این جرم را موکول به پرداخت نکردن نفقه حال کرده و مطالبه نفقه ایام گذشته (ولو روز گذشته) به جهت اینکه ترک انفاق جرم مستمری است به لحاظ استمرار می تواند به دفعات مورد شکایت واقع شود و تاریخ ترک انفاق در واقع تاریخی است که شاکی در شکایت خود برای شروع جرم ترک انفاق اعلام نموده و این امر به اثبات رسیده باشد. لذا مطالبه نفقه ایام گذشته را فاقد جنب کیفری دانسته است.لذا میتوانید به دادگاه محل اقامت خوانده مراجعه و دادخواست مطالبه ی نفقه گذشته بدهید.همزمان هم میتوانید اقدام نمائید.

با سلام ترک انفاق جرم است و دردادگاه کیفری قابل پیگیری است و مجازات ان شش ماه تا دوسال حبس است اما مطالبه ی نفقه در دادگاه حقوقی مطرح میشود و درصورت محکوم شدن همسرتان نفقه به شما تعلق می گیرد

بسمه تعالی : ترک انفاق وصف جزایی دارد و از جمله جرایم ترک فعل است که در ماده دوم قانون مجازات اسلامی آمده و بالقاعده نسبت به گذشته صورت میگیرد و با توجه به داشتن وصف جزایی در موضوع ایین دادرسی هم دادسرا و نهایتا دادگاههای جزایی رسیدگی میشود و اصولا ملاک رای و صدور رای بر اساس جرم ترک نفقه زوجه است و به تبع آن در صورت مطالبه نفقه معوقه صورت میگیرد .
و اما مطالبه نفقه : در صلاحیت دادگاههای حقوقی ست و دادگاههای قضاواتی یا قضاوتی و فقط به میزان نفقه و پرداخت آن در آینده رسیدگی میشود ..
نتیجه کلی : ترک انفاق از مصادیق ترک فعل در ماده ۲ ق.م.ا است و به جنبه جزایی و مجرمیت زوج بنا بر این ماده رسیدگی میشود و مطالبه نفقه چون نسبت به پرداخت نفقه در زمان آینده ست و عدم مسئله جرم و مسئولیت جزایی بار حقوقی دارد و در دادگاههای خقوقی رسیدگی میشود...