آیا کارمند اخراج شده شهرداری میتواند از اداره کار حکم بازگشت به کار اخذ کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۲۹۸ #53319188

اگر کارمند شهرداری منطقه از سازمان شهرداری اخراج شود ایا کارمند شهرداری میتواند دادخواست بازگشت به کار رو از اداره کار درخواست کند یا خیر بایستی به دیوان عدالت اداری دادخواست داده و از دیوان پی گیری کند؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صلاحیت دیوان عدالت اداری میباشد البته اگر شاغل در بخش خصوصی وابسته به شهرداری نبوده باشند

با سلام
بله. به شرح شرایط مندرج درمواد ذیل:
ماده ۲۰ قانون کار؛
چنانچه کارفرما پس از رفع حالت تعلیق(موجه مندرج درمواد۱۵،۱۶،۱۷،۱۹)، از پذیرفتن کارگر خودداری کند، این عمل در‌حکم "اخراج غیر قانونی" محسوب می‌شود و کارگر حق دارد ظرف مدت ۳۰ روز به هیات تشخیص(اداره کار) مراجعه نماید.
و هر‌گاه کارفرما نتواند ثابت کند که نپذیرفتن کارگر مستند به دلایل موجه بوده است؛
به تشخیص هیات مزبور مکلف به "بازگرداندن کارگر‌ به کار" و "پرداخت حقوق یا مزد وی از تاریخ مراجعه به کارگاه" می‌باشد.
و اگر بتواند (موجه بودن عدم پذیرش کارگر) را اثبات کند؛
باید به ازاء هر سال سابقه کار ۴۵ روز آخرین مزد به وی‌پرداخت نماید.
‌تبصره - چنانچه کارگر "بدون عذر موجه" حداکثر ۳۰ روز پس از رفع حالت تعلیق،
آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام نکند،
و یا پس از‌مراجعه و استنکاف کارفرما، به هیات تشخیص مراجعه ننماید؛
"مستعفی" شناخته می‌شود و مشمول اخذ "حق سنوات" به ازاء هر‌سال یک ماه آخرین حقوق، خواهد بود.

ماده ۲۷ ؛
هر‌گاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد،
و یا آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه (مصوب وزارت کار و امور اجتماعی) را پس از تذکرات کتبی نقض نماید،
در‌صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار، یا انجمن صنفی،
کارفرما حق دارد علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه،
به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به‌عنوان «‌حق سنوات» به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید.
در هر مورد از موارد یاد شده اگر مساله با توافق حل نشد، به هیات‌تشخیص (اداره کار) ارجاع
و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیات حل اختلاف (اداره کار) رسیدگی و اقدام خواهد شد.
در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف، قرارداد‌کار به حالت تعلیق در می‌آید.

ماده ۲۹ قانون کار؛
در صورتی که بنا به تشخیص هیات حل اختلاف(اداره کار)، کارفرما موجب تعلیق قرارداد از ناحیه کارگرش شناخته شود؛
کارگر استحقاق دریافت‌ "خسارت ناشی از تعلیق" را خواهد داشت
و کارفرما مکلف است کارگر تعلیقی از کار را به کار سابق وی باز گرداند.

ماده ۱۶۵ قانون کار؛
در صورتی که هیات حل اختلاف (اداره کار) ، اخراج کارگر را غیر موجه تشخیص داد، "حکم بازگشت" کارگر اخراجی و پرداخت "حق‌السعی او را از‌تاریخ اخراج" صادر می‌کند.
و درصورت تشخیص "موجه بودن اخراج کارگر"، مشمول اخذ "حق سنوات" به میزان مندرج در ماه ۲۷ (به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق)خواهد بود.
‌تبصره - چنانچه کارگر نخواهد به واحد مربوط بازگردد، کارفرما مکلف است که بر اساس سابقه خدمت کارگر، به نسبت هر سال ۴۵ روز مزد و‌حقوق به وی بپردازد.

امیدوارم مواد قانونی مفید فایده گردد.